Fondatorul PSD, Ion Iliescu, nu a exclus sambata posibilitatea ca, dintr-un forum de dezbateri, cum este gandit la ora actuala, Polul Social sa se transforme intr-un partid. ""O constructie politica poate sa rezulte din evolutia viitoare. Deocamda
Fondatorul PSD, Ion Iliescu, nu a exclus sambata posibilitatea ca, dintr-un forum de dezbateri, cum este gandit la ora actuala, Polul Social sa se transforme intr-un partid.

""O constructie politica poate sa rezulte din evolutia viitoare. Deocamdata, vom realiza un prim forum de dezbateri"", a declarat Ion Iliescu, cu ocazia prezentei sale la o dezbatere organizata de Institutul de Cercetari Politice din cadrul Universitatii Bucuresti. Fostul lider al PSD a subliniat ca nu se poate vorbi despre o lansare, la 23 mai, a Polului Social, ci de ""o reuniune"" a reprezentantilor mai multor partide - Forta Democrata din Romania si cateva partide socialiste mai mici - , ai sindicatelor si ai asociatiilor profesionale, precum si ai mediului universitar. Potrivit lui Iliescu, este vorba despre factorii care vor concura la realizarea unui proiect comun al stangii, adresat societatii romanesti.
ATRAS SI PSD. Ion Iliescu a subliniat ca, indiferent de natura acestei constructii - politica sau nu - , PSD nu poate sa ""ramana pe dinafara"". ""PSD nu poate sa lipseasca dintr-un asemenea proiect si, daca se va construi ceva, nici nu poate fi vorba ca PSD sa ramana in afara acestuia"", a precizat Ion Iliescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.