GERMANIA. Jucatorii lui Bayern München au sarbatorit sambata seara castigarea celui de-al 20-lea titlu in Germania, la balconul Primariei din München, in fata a aproximativ 10.000 de sustinatori. Alaturi de Bayern, care a remiza
GERMANIA. Jucatorii lui Bayern München au sarbatorit sambata seara castigarea celui de-al 20-lea titlu in Germania, la balconul Primariei din München, in fata a aproximativ 10.000 de sustinatori. Alaturi de Bayern, care a remizat, 3-3, in ultima etapa, cu Borussia Dortmund, in Liga Campionilor va juca Werder Bremen, in timp ce SV Hamburg va evolua in turul trei preliminar. In Cupa UEFA vor evolua Eintracht Frankfurt, finalista Cupei Germaniei, Schalke 04 si Bayer Leverkusen. Echipa lui Mihai Tararache, MSV Duisburg, a retrogradat, alaturi de FC Köln si Kaiserslautern.
FRANTA. Rennes, echipa antrenata de Ladislau Bölöni, nu a obtinut participarea intr-o cupa europeana in sezonul urmator. In ultima etapa din campionat, bretonii au remizat, 2-2, cu Lille, terminand pe locul sapte in clasament. Nantes, cu Keseru in teren din minutul 60, a pierdut, 1-3, la Lens, si a terminat pe pozitia a 14-a. Olympique Lyon si Girondins Bordeaux vor juca in Liga Campionilor, iar Lille, in turul trei preliminar. Lens, Paris Saint Germain si Nancy vor evolua in Cupa UEFA. Metz, Strasbourg si Ajaccio au retrogradat, iar Valenciennes, Sedan si Lorient au promovat.
ANGLIA. Liverpool a castigat cea de-a 125-a editie a Cupei Angliei, invingand-o intr-o finala dramatica pe West Ham United, dupa lovituri de departajare. ""Cormoranii"" au fost condusi cu 2-0 si 3-2, dar au reusit sa egaleze de fiecare data, scorul dupa 90 de minute fiind 3-3. Cas-tigatoarea Ligii Campionilor din 2005 s-a impus la loviturile de la 11 metri cu 3-1, portarul Reina reusind sa pareze executiile lui Bobby Zamora, Konchesky si Anton Ferdinand.
SPANIA. Espanol Barcelona, castigatoarea Cupei Spaniei, s-a salvat de la retrogradare datorita unui gol marcat in prelungirile meciului cu Real Sociedad. Espanol a castigat cu 1-0, singura reusita apartinandu-i lui Coro (a€™91). In ciuda victoriei de pe teren propriu cu Deportivo La Coruna, Alaves a retrogradat, alaturi de Malaga si Cadiz. FC Barcelona si-a adjudecat deja titlul, iar vicecampioana si configuratia finala a clasamentului se vor stabili dupa ultimele meciuri din campionat, care vor avea loc in aceasta saptamana: FC Sevilla - Real Madrid (16 mai), Osasuna - Valencia (16 mai) si Athletic Bilbao - Barcelona (19 mai).
ELVETIA. Iulian Filipescu a marcat golul care i-a adus lui FC Zürich primul titlu de campioana dupa 25 de ani. In ultima etapa, echipa fostului stelist s-a impus cu 2-1 in derby-ul cu FC Basel, cele doua echipe fiind despartite la final doar de golaveraj. Filipescu a inscris golul victoriei in al treilea minut de prelungiri, fapt ce a starnit furia suporterilor gazda. Numerosi fani au intrat in teren, incercand chiar sa-i loveasca pe jucatorul roman si pe colegii sai. Politia a fost nevoita sa foloseasca gloante de cauciuc si tunuri de apa pentru a pune capat incidentelor.
POLONIA. Wisla Cracovia, echipa antrenata de Dan Petrescu, a incheiat campionatul Poloniei cu o victorie cu scorul de 2-1, in deplasare, in fata campioanei Legia Varsovia. In clasamentul final, Legia ocupa primul loc, cu 66 de puncte, urmand a evolua in sezonul urmator in turul II preliminar al Ligii Campionilor. Wisla a terminat pe doi, cu 64 de puncte, si va juca in Cupa UEFA.
UCRAINA. Sahtior Donetk a reusit ieri sa castige al doilea titlu de campioana a Ucrainei sub comanda lui Mircea Lucescu. Ciprian Marica a marcat primul gol, Dinamo Kiev a egalat in minutul 79, iar golul victoriei lui Sahtior a fost inscris de Agahowa, in minutul 100. La Sahtior, Marica si Rat au fost titulari, in timp ce Flavius Stoican a intrat in prelungiri. Cernat, Irimia si Ghioane nu au evoluat la Dinamo Kiev.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.