Un tablou de Tuculescu s-a vandut ieri la o licitatie cu peste 100.000 de lei. Dupa ce anul trecut a celebrat ""O suta de ani de pictura romaneasca"", ieri Galeria Pogany a scos la licitatie peste 150 de picturi ale artistilor romani din perioa
Un tablou de Tuculescu s-a vandut ieri la o licitatie cu peste 100.000 de lei.

Dupa ce anul trecut a celebrat ""O suta de ani de pictura romaneasca"", ieri Galeria Pogany a scos la licitatie peste 150 de picturi ale artistilor romani din perioada interbelica. Pe simeze s-au aflat lucrari semnate de pictori foarte cautati de colectionarii autohtoni - Tonitza, Petrascu, Cheller sau Iser - , dar si creatiile unor artisti ""uitati"".
VICTORIOS. Cel mai mare pret platit a fost 30.000 de euro, pentru ""Omul de zapada"" al lui Ion Tuculescu. Pe locul doi in topul vanzarilor s-a situat un ""Peisaj cu case"" a lui Jean Cheller - 8.300 de euro. Printre castigatori s-au mai numarat Gheata, Lucian Grigorescu, Iser, Ioanid, Pallady, Tonizza, Mutzner, Vanatoru si Vermont. Din pacate, colectionarii prezenti la licitatie au fost destul de ""zgarciti"", multe tablouri de valoare ramanand nevandute. Printre acestea s-a numarat si vedeta licitatiei, o pictura a lui Victor Brauner, ""Portretul lui Ion Minulescu"", evaluata la 300.000 de euro.
INGENUNCHEAT. Aflata in premiera in Romania, aceasta a fost achizitionata de proprietarul ei de la o licitatie din Franta. ""Pedigri-ul"" tabloului nu a reusit sa convinga pe nimeni sa scoata din buzunar 165.000 de euro, pretul de intrare in licitatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.