Desmond a convins producatorii de unt de arahide sa nu modifice reteta de preparare a acestuia. Ruth Desmond este cunoscuta in Statele Unite ale Americii sub numele ""Bunica untului de arahide"".
Ea si-a meritat acest nume pentru ca a luptat timp de 11 ani pentru ca fabricantii de unt de arahide sa nu modifice compozitia produsului. Lupta a inceput in 1959, cand un inspector de la FDA (Administratia Medicamentelor si Alimentelor) a descoperit ca in prepararea untului se folosesc 75% arahide si 22% uleiuri si grasimi hidrogenate. In timp ce alunele ar trebui sa constituie cel putin 90% din compozitie. LA JUDECATA. Ruth Desmond impreuna cu Fredrik Stare de la Harvard School of Nutrition (Scoala Harvard de Nutritie) au dat in judecata aceste fabrici. Audierile au durat ani in sir, ajungand la Curtea Suprema in decembrie 1970. Pana la urma, instanta a dat dreptate ""Bunicii untului de arahide"" si cercetatorului de la Harvard. Interesul sporit al acestei doamne pentru alimentele sanatoase a inceput in 1950, cand sotul ei a fost diagnosticat cu cancer in sange. In timp ce se documenta despre aceasta boala, Ruth Desmond a aflat rolul negativ pe care il joaca aditivii alimentari. Astfel, ea a hotarat ca publicul ar trebui sa cunoasca mai multe cu privire la ceea ce pun pe masa si a fondat Federatia Casnicelor. Dupa aceasta rasunatoare izbanda, ea a dat in judecata si producatorii de hot-dog.