Microbul televizorului se extinde cu repeziciune, facand victime considerabile in randul copiilor. Pentru unii parinti, ocupati cu treburile casei, este mai usor sa-si stie copiii linistiti, stand in fata micului ecran. Scenariul unei zile obisn
Microbul televizorului se extinde cu repeziciune, facand victime considerabile in randul copiilor. Pentru unii parinti, ocupati cu treburile casei, este mai usor sa-si stie copiii linistiti, stand in fata micului ecran.

Scenariul unei zile obisnuite, din viata unei familii obisnuite poate arata asa la un moment dat: copiii ajung acasa, dupa orele petrecute la scoala. Se delecteaza cu cateva episoade din desenele animate preferate. Intre timp, mama pregateste masa, asa ca programul copilului la televizor se prelungeste, cateodata, chiar si in timp ce mananca. Adunate, toate reprizele zilnice de ""delectare"" in fata televizorului depasesc, de multe ori, limita orara pe care specialistii (Academia Americana de Pediatrie) o recomanda: maximum doua ore de rasfat la televizor, limita pe care parintii ar trebui sa o impuna cu mare strictete copiilor lor. Multe studii au demonstrat ca adolescentii, copiii care obisnuiesc sa-si petreaca prea mult timp in fata televizorului devin mai dezinteresati de scoala si mai agresivi comparativ cu ceilalti copii, care nu se dau in vant dupa televizor. De dragul copiilor lor, parintii ar trebui sa-si schimbe ei insisi obiceiurile si sa reduca din timpul alocat programelor de televiziune. ""Noi ne uitam la televizor doar in week-end. In timpul saptamanii, televizorul sta inchis undeva, iar nimeni nu-i simte lipsa"", spune mama unei fetite de 6 ani. ""Pentru fiecare minut de lectura, copiii mei primesc in schimb un minut de privit la tv si tot asa, pana se ajunge la maximum o ora"", spune un alt parinte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.