Este ziua 134 a anului
Au mai ramas 231 de zile SOARELE Rasare la 5:50. Apune la 20:35 LUNA Rasare la 22:27. Apune la 5:59 Pana nu mananci usturoiul, nu-ti miroase gura - orice fapta rea, odata si-odata, to
Este ziua 134 a anului
Au mai ramas 231 de zile SOARELE Rasare la 5:50. Apune la 20:35 LUNA Rasare la 22:27. Apune la 5:59 Pana nu mananci usturoiul, nu-ti miroase gura - orice fapta rea, odata si-odata, tot e descoperita; Lumea nu-i cat se vede pe fereastra - pentru cel care nu a iesit din satul lui si nu cunoaste lumea; Calul si barbatul sa nu-i crezi, cand pare ca merg mai bine atuncea te trantesc - nu te poti increde, oricat de bine ai cunoaste pe cineva; Barbatul temator isi invata nevasta curva - cand invinuiesti pe cineva pe nedrept, ii dai ganduri pe care nu le avea; Cel calare nu crede celui pe jos - adica bogatul nu crede omului sarac, cel mare celui mai mic.
""Proverbele romanilor"", Iuliu A. Zane, Editura Scara Obiceiuri - Priveghiul la inmormantare


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.