Codul Fiscal pentru anul 2007 nu va intra in Guvern nici saptamana viitoare, insa va fi luat la puricat de patronate. El va cuprinde si cinci directive UE care privesc impozitele directe pe care le vom aplica si noi dupa aderare, cel mai probabil din
Codul Fiscal pentru anul 2007 nu va intra in Guvern nici saptamana viitoare, insa va fi luat la puricat de patronate. El va cuprinde si cinci directive UE care privesc impozitele directe pe care le vom aplica si noi dupa aderare, cel mai probabil din 2007.

Aderarea va aduce modificari in fiscalitatea romaneasca, acestea tinand de armonizarea unor directive obligatorii in tarile comunitare.
IMPOZIT PE LEGUME. Proiectul Codului Fiscal prevede masuri care vor duce la marirea bazei de impozitare, cum este introducerea unui impozit de 2% pe veniturile obtinute de persoane fizice care duc legume sau cereale la punctele de colectare. Finantistii spun ca la centrele de colectare a acestor produse se aduc vagoane de legume sau de cereale care sunt comercializate si pentru care persoanele fizice nu platesc nici un leu impozit statului. Integrarea in UE ne va aduce schimbari in privinta fiscalitatii din anul 2007. In Romania, impozitul pe dobanda bancara va fi zero pentru rezidentii in statele membre UE. Potrivit principiului dublei impuneri, si romanii care-si vor deschide depozite in tarile UE vor beneficia de impozit zero pe impozitul bancar. Dividendele pe care le obtine un roman care este actionar cu minimum 25% la o firma care functioneaza pe teritoriul UE vor fi impozitate cu cota zero, in timp ce in Romania impozitul pe dividende va fi de 16%, conform proiectului de Cod Fiscal.
STEGULET ROSU. Conectarea pana la 1 ianuarie 2007 a bazelor de date privind colectarea accizelor si TVA cu cele din UE constituie o mare problema si s-ar putea sa ne coste un stegulet rosu in Raportul de tara ce va fi dat publicitatii la 16 mai. Desi exista doua mari companii de IT care se ocupa de aceasta problema, bazele de date romanesti trebuie reorganizate si chiar upgradate cu unele informatii si coduri care lipsesc din bazele romanesti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.