Dolj - Inca un conflict in Alianta Deputatul liberal de Dolj, Mihai Voicu, le-a cerut ieri liderilor locali ai PD sa respecte protocolul Aliantei. Potrivit acestuia, patru dintre consilierii locali PNL din Calafat si-ar fi depus adeziunile la PD. ""

Dolj - Inca un conflict in Alianta
Deputatul liberal de Dolj, Mihai Voicu, le-a cerut ieri liderilor locali ai PD sa respecte protocolul Aliantei. Potrivit acestuia, patru dintre consilierii locali PNL din Calafat si-ar fi depus adeziunile la PD. ""Noi ii sfatuim pe colegii de la PD sa nu ii primeasca in randurile lor pe cei patru consilieri"", a spus Voicu. In replica, secretarul general al PD Dolj, Gelu Visan ii acuza si el pe liberali ca au racolat primarul PD din comuna Bradesti.

Intalnire - Basescu, la Primaria Capitalei
Presedintele Basescu s-a intalnit ieri-seara cu primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, la sediul Primariei, unde acesta din urma i-a prezentat cele 251 de proiecte pe care le are pregatite pentru Bucuresti. Seful statului s-a declarat ""incantat"" de ele. La intalnire a participat si ministrul Administratiei, Vasile Blaga, care a declarat ca i-a prezentat lui Videanu o initiativa legislativa privind infiintarea politiei locale. Presedintele a spus ca la intalnire nu s-au discutat probleme politice. (Dana Piciu)
Desemnare - Voicu, ministru interimar
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de numire a secretarului general al Guvernului, Mihai Voicu, in functia de ministru interimar delegat pentru relatia cu Parlamentul. Postul de ministru delegat a ramas vacant dupa ce Bogdan Olteanu a fost ales presedinte al Camerei Deputatilor, Basescu, respingand, anterior numirea lui Victor Dobre, in aceasta functie. Voicu a fost propus interimar de premierul Tariceanu si el isi va indeplini si vechile atributii de secretar general al Guvernului. (Dana Piciu)

Proiect de lege - Parlament fara manelisti
Deputatul PSD Viorel Constantinescu a depus o initiativa legislativa privind modul de alegere a membrilor Parlamentului, astfel incat fiecare circumscriptie electorala va fi impartita in noua subcircumscriptii, fiecare cu cate un parlamentar propriu, care va raspunde direct in fata alegatorilor. Dintre ei nu au voie sa faca parte, potrivit deputatului PSD, VIP-urile tip manelisti sau cantareti de muzica populara.
Colaborare - UDMR face apel la PD si PNL
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca ar fi bine daca presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu ar reusi sa colaboreze mai bine, dar este sceptic ca acest lucru se va intampla. In schimb, el a facut un apel la PNL si PD sa incerce sa colaboreze mai bine in perioada urmatoare, pentru a nu periclita integrarea Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007. Pe de alta parte, liderul UDMR a admis posibilitatea declansarii alegerilor anticipate, dar nu crede ca acestea vor avea loc anul acesta. ""Daca pe termen lung nu se reuseste o colaborare intre partidele din coalitie, atunci nu vom avea alta cale decat alegerile anticipate"", a spus Marko, potrivit Mediafax.
Cadou de Pasti - Oua rosii pentru PE
Euroobservatorii din partea PD, deputatii Roberta Anastase si Monica Iacob Ridzi, le vor face cunoscute si colegilor europeni traditiile pascale romanesti. Toti europarlamentarii vor primi cadou de Pasti oua incondeiate din partea democratilor. Anastase si Ridzi au anuntat ca ouale vor fi incondeiate in cladirea Parlamentului European (PE) de doi artisti, care le vor prezenta europenilor si obiceiurile noastre. La final, euroobservatorii PD vor organiza un dineu la care isi vor invita toti colegii. (Carmen Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.