Clasice. Exotice. Cu sau fara lubrifiant. Din latex, poliuretan. Cu bile, arome, de diferite dimensiuni. Dar si prezervative care sunt recomandate barbatilor cu ejaculare precoce. Prezervativul clasic. Este din latex, lubrifiat si cu un mic re

Clasice. Exotice. Cu sau fara lubrifiant. Din latex, poliuretan. Cu bile, arome, de diferite dimensiuni. Dar si prezervative care sunt recomandate barbatilor cu ejaculare precoce.

Prezervativul clasic. Este din latex, lubrifiat si cu un mic rezervor pentru colectarea spermei. El este conceput pentru amatorii de relatii sexuale obisnuite.
In ultimul deceniu, oferta de prezervative este extrem de diversificata. Producatorii si-au pus imaginatia la contributie, dar mai ales au urmarit sa asigure o protectie cat mai mare, spre 100, impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Sunt prezervative pe dimensiuni: mai mari si mai mici. Un prezervativ de calitate trebuie sa corespunda marimii organului sexual. Astfel incat acesta sa nu fie mic, sa nu stranga, eliminand pericolul de a se rupe.
ALERGICI. Dupa cum se stie, sunt multe persoane alergice la latex. Pentru alergici, specialistii recomanda fie prezervativul hipoalergic, fie prezervativul din poliuretan. Primul este dintr-un latex deosebit. Cele din poliuretan diminueaza substantial riscul de alergie. De asemenea, exista prezervative feminine - femidom - tot din poliuretan. Producatorii si sexologii s-au gandit si la barbatii care prezinta ejaculare precoce. Acestora le-a fost pregatita o gama de prezervative care reusesc sa intarzie ejacularea. Acest tip de prezervative contin un gel pe baza de benzocaina, care are misiunea de a ""anestezia"" glandul, si astfel sa prelungeasca actul sexual. Prezervative fara lubrifiant. Ele au cel putin doua ""calitati"". Sunt indicate persoanelor alergice la lubrifiant. Dar ele au fost concepute mai ales adeptilor felatiei, situatie in care, evident, lubrifiantul este cu totul dezagreabil. Medicii spun ca trebuie avuta o grija deosebita, deoarece aceasta practica sexuala este o cale de transmitere a infectiilor sexuale. Dar mai sunt si prezervative ""exotice"": cu diferite arome, cu nervuri, cu bile...

MODUL DE INTREBUINTARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.