Consilierul prezidential Theodor Stolojan va discuta cu membrii PNL pentru a vedea daca sunt de acord cu managementul politic actual din partid si s-a aratat dispus sa participe la o intalnire cu filiala Bucuresti, invitatie lansata de Ludovic Orban.

Consilierul prezidential Theodor Stolojan va discuta cu membrii PNL pentru a vedea daca sunt de acord cu managementul politic actual din partid si s-a aratat dispus sa participe la o intalnire cu filiala Bucuresti, invitatie lansata de Ludovic Orban.

Desi se vehicula ideea unui turneu in filialele din tara ale PNL, Theodor Stolojan nu a agreat folosirea acestui termen, spunand ca va avea convorbiri cu membrii PNL. ""Voi avea convorbiri cu membri ai PNL, pentru a vedea daca ei, cu totii, sunt de acord cu managementul actual politic din PNL"", a afirmat Stolojan pentru Mediafax. In contextul declansarii acestor convorbiri, el a invocat existenta unui grup restras in jurul liderului PNL si faptul ca acele comisii de specialitate ale partidului, care trebuiau sa genereze idei, nu au activitate. Stolojan a mai spus ca va face aceste consultari in paralel cu o activitate mai intensa in calitate de consilier prezidential. De asemenea, el a precizat ca acesta este singurul lucru pe care intentioneaza sa-l faca, intr-un mod transparent, ca intotdeuna, iar nu intr-un mod subteran, pentru ""a vinde partidul"" sau ""a-l dona"", facand astfel aluzie la unele declaratii ale liderilor liberali. Cat priveste momentul inceperii acestor convorbiri, Stolojan pare sa nu se grabeasca. ""Nu am termene, date-limite"", a spus el.
Acuzat ca prin iesirea sa la rampa si declaratiile facute luni seara la emisiunea
""Marius Tuca Show"" ar urmari rasturnarea Guvernului Tariceanu, consilierul prezidential a negat ca ar avea astfel de intentii. ""Nu-mi propun sa fac un puci si nici nu sunt santajat sa intru in activitate"", a mai spus el, subliniind ca il intereseaza un singur lucru, ca PNL sa devina cu adevarat acea forta politica pe partea dreapta a scenei politice, care sa coaguleze fortele politice. El a subliniat ca acolo exista si PD, cu care trebuie sa se faca o unitate de actiune.
INVITATUL LUI ORBAN. Cum liderul PNL Bucuresti Ludovic Orban l-a invitat la o sedinta a filialei, Stolojan a acceptat. ""Il vom chema pe domnul Stolojan, saptamana viitoare, la sedinta PNL Bucuresti, ca sa explice ce e cu declaratiile din ultima perioada"", a afirmat Orban. ""Nu am nici o problema"", a raspuns Stolojan, adaugand ca totul este sa se convina o zi in care programul sa-i poata permite participarea. El a sugerat, totodata, ca o discutie doar cu Ludovic Orban, presedintele organizatiei, nu ar avea sens: ""Stiu exact ce pozitie are domnul Orban. Daca ar fi un dialog numai cu domnul Orban, ne pierdem timpul amandoi"".

IESIREA DE LA GUVERNARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.