Cheltuielile totale ale Directiei Apelor Dobrogea-Litoral prin Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta pentru a limita pagubele produse de Dunare se ridica la 203.169 lei noi . Incepand inca din luna aprilie, in aceasta actiune s-au utilizat
Cheltuielile totale ale Directiei Apelor Dobrogea-Litoral prin Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta pentru a limita pagubele produse de Dunare se ridica la 203.169 lei noi .

Incepand inca din luna aprilie, in aceasta actiune s-au utilizat importante resurse materiale, umane si au fost folosite mai multe utilaje.
Revarsarea apelor a afecatat 157 de localitati. Au fost inundate circa 3.000 de case, alte 1.000 distruse, iar alte 6.000 de gospodarii si anexe gospodaresti sunt in curs de prabusire. Totodata, au fost afectate 146 de obiective socio-economice, kilometri de drumuri nationale si judetene, iar peste 11.500 de persoane erau inca evacuate, aproape o treime dintre ele fiind cazata in unitati scolare si sanitare, corturi, pontoane plutitoare, iar restul, la rude sau cunostinte. De asemenea, au fost afectate 44 de poduri si 225 de podete si traversari pietonale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.