Senatorul PSD George Cristian Maior (foto) a declarat ieri ca PSD ar putea sustine un Guvern minoritar doar daca interesul national o va impune, informeaza Mediafax.

In opinia lui Maior, este tot mai clar ca exista ""o ruptura"" intre PNL si PD, dar ""mai mult exista o ruptura irevocabila intre presedinte si premier"", fiind posibile mutatii si regrupari de amploare. ""Daca interesul national legat de indeplinirea criteriului de aderare, de stabilitate politica va impune o decizie de sustinere a unui Guvern minoritar sau de sustinere a unei alte formule de guvernare, vom lua decizia in consecinta la momentul respectiv (...) Va spun ca nu exista in acest moment negocieri de fond pe aceste ipoteze, insa exista o analiza a factorilor aflati in joc din punct de vedere al interesului national"", a spus Maior. El a tinut sa precizeze ca din punctul sau de vedere nu este bine pentru PSD sa ajunga la guvernare inainte de un moment electoral, iar partidul trebuie sa se concentreze pe reforma interna si pe credibilizare. ""Mai bine sa sustina in Parlament guverne de tip minoritar decat sa intre in asemenea constructii artificiale"", a spus Maior.
MOTIUNE. Maior a mai spus ca PSD ar putea renunta la depunerea unei motiuni de cenzura daca raportul de tara pentru Romania al Comisiei Europene va fi nefavorabil si va crea o situatie de gravitate deosebita pentru aderarea Romaniei la UE. El a explicat ca PSD va discuta cel mai probabil saptamana viitoare motiunea de cenzura pe care intentioneaza sa o introduca. Maior a adaugat ca PSD are semnale de la parlamentarii socialisti europeni ca raportul de tara va prezenta si deficiente destul de grave in zone sensibile, mai ales in agricultura, care pot periclita data de aderare a Romaniei la UE.