Blue, Celine Dion, Usher si Boyz II Men au interpretat cantece venite din sufletul si mintea ei. Compozitoarea vedetelor, Nicole Formescu, s-a intors in Romania pentru a-i ajuta pe sinistrati. O femeie unsa cu toate alifiile succesului, dar bine

Blue, Celine Dion, Usher si Boyz II Men au interpretat cantece venite din sufletul si mintea ei. Compozitoarea vedetelor, Nicole Formescu, s-a intors in Romania pentru a-i ajuta pe sinistrati.

O femeie unsa cu toate alifiile succesului, dar bine infipta cu picioarele-n pamant. Cam asta ar fi descrierea lui Nicole Formescu. Pe piata muzicala din Marea Britanie (UK) numele ei impune respect. Stima si-a castigat-o muncind. Are patru discuri de platina in UK, obtinute cu melodia ""If you come back"", melodie interpretata de Blue, un boyband de mare succes pe piata muzicala internationala. Lista colaborarilor sale include si nume precum Eminem, Jessica Simpson, Britney Spears si Brian McKnight.
CANTEC PENTRU SINISTRATI. ""Am vazut ce s-a intamplat acum cu inundatiile, cu sinistratii. Mai stiam cate ceva si de anul trecut. Drama oamenilor m-a umplut de durere. Am compus un cantec intitulat «As One». In el spun povestea acestor oameni necajiti, despre cei care au murit, despre durerea celor ramasi"", povesteste artista. Cantecul este interpretat de Nicole, fiica ei, Aiyana-Lee, si Peter LaMarr din ""Drifters"", o formatie devenita legenda in lumea muzicii.
""Vreau sa ajut, pentru ca fiica mea este pe jumatare romanca. Vreau sa stie de unde vine mama ei. Pe Peter LaMarr l-am trezit la 12 noaptea ca sa vina sa inregistram piesa asta. Am adus cantecul aici si as vrea sa-l donez, sa fac o campanie pentru sinistrati. Trebuie sa o incep aici ca sa pot incepe si in alte tari. Dar e foarte greu sa ajuti pe cineva in Romania. Vreau sa fiu sigura ca banii stransi ajung direct la sinistrati si-mi este foarte greu sa gasesc pe cineva care sa stiu sigur ca nu va lua nici un leu din banii stransi"", explica compozitoarea.
CELEBRITATE VIA MAREA BRITANIE. ""Am plecat cu un gust amar din Romania, dupa Revolutie. Am avut gloante in casa si am vazut cum mureau bietii oameni. Ca sa plec, m-a ajutat un irlandez care lucra pentru Ion Ratiu, tatal. Am plecat pentru o vacanta de o luna. Acolo am vazut mineriada si m-am hotarat sa raman in Anglia"", rememoreaza Nicole. Aici era ""fetita lui mamica si a lui taticu"", acolo a plecat de jos, de la spalatul de closete. ""N-am pierdut timpul. Vreo sapte-opt ani am batut la usi, in fiecare zi din ce in ce mai tare, pana cand mi s-a deschis o usa in lumea muzicii din Anglia. Asa am ajuns unde sunt azi, cu o fetita minunata, o cariera de succes si doua case minunate"", spune ea. Fata lui Nicole se numeste Aiyana-Lee Formescu si are 5 ani. De la
7 luni se bucura de rolul de fotomodel care i se acorda uneori. ""O data a cantat si cu Blue, la Wembley"", afirma entuziasmata artista.
Primul single al romancei va aparea in iulie, la Londra, si se numeste ""Callina€™ Angels"". Albumul ei se numeste ""Up Close & Personal"". ""Tot albumul spune o poveste si fiecare single pe care il extrag este o parte din poveste. O poveste foarte personala, a mea. In industria muzicala din Marea Britanie este foarte greu sa patrunzi, toti incearca sa-ti ia de la gura, din cantece, din procente. Eu am o casa de discuri si as vrea sa aduc cateva voci tinere, bune, din Romania si in Anglia. Dar e greu. Multi imi povestesc mie cum sta treaba acolo, imi spun ca stiu ei mai bine ca mine... Stau acolo de 17 ani!!!""

NICOLE COLABOREAZA CU AKCENT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.