Ieri, Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului (oado) a descins la Braila, pentru a verifica situatia data publicitatii de Mental DisabilityRights International (MDRI). Concluzia comisarilor organizatiei a fost ca, la Braila, situatia n-a fost
Ieri, Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului (oado) a descins la Braila, pentru a verifica situatia data publicitatii de Mental DisabilityRights International (MDRI). Concluzia comisarilor organizatiei a fost ca, la Braila, situatia n-a fost niciodata atat de dramatica, si apoi lucrurile s-au schimbat semnificativ. Informatiile din presa americana n-au vizat decat discreditarea Romaniei, sustin reprezentantii OADO, in contextul apropiatei aderari la UE, dar si in conditiile in care 200 de familii din State inca doresc sa adopte copii din Romania, iar legea noastra nu le permite acest fapt.
PROCES INTERNATIONAL? O intreaga delegatie a OADO a descins ieri la Braila, la recomandarea baronesei Emma Nicholson, pentru a verifica informatiile, prezentate recent de Mental Disability Rights International (MDRI) in New York Times. reprezentantii OADO au vizitat centrele in care se afla copiii cu dizabilitati prezentati in publicatia americana si au avut intalniri cu asistentii maternali in ingrijirea carora se afla micutii respectivi. Pe Ioana Crivat, fetita prezentata in New York Times in mod special, au gasit-o dormind linistita, ingrijita.
Florentin Scaletchi, presedintele OADO a declarat ca, in Braila, situatia nu a fost niciodata atat de dramatica, in sensul ca micutii ar fi fost tinuti in lanturi, si apoi viata copiilor cu dizabilitati si afectiuni neuropsihiatrice s-a schimbat, de mai bine de un an si jumatate: ""Luni dimineata vom face un raport despre ceea ce am constatat noi la Braila, pe care-l vom trimite si la ONU si unor institutii europene. Am fost sunati de Emma Nicholson sa facem acest raport. Presedintele Consiliului Judetean de aici intentioneaza sa dea in judecata MDRI, iar noi ne vom constitui parte in proces"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.