Senatorul conservator Silvia Ciornei a anuntat ieri ca reprezentantii PC vor propune, cel mai probabil saptamana viitoare, colegilor din Coalitie proiectul privind ""efortul financiar de aderare"" si pachetul de masuri compensatorii.
""Ne gan
Senatorul conservator Silvia Ciornei a anuntat ieri ca reprezentantii PC vor propune, cel mai probabil saptamana viitoare, colegilor din Coalitie proiectul privind ""efortul financiar de aderare"" si pachetul de masuri compensatorii.
""Ne gandim serios ca propunerea noastra de introducere a unei taxe de 3% pe profit pentru acoperirea cheltuielilor de integrare sa se aplice numai contribuabililor mari"", a spus Ciornei. TRATAMENT DUPA CAZ. Presedintele Agentiei pentru IMM-uri, Eugen Chirovici, a aratat ca operatorii economici de pe piata romaneasca nu trebuie tratati cu totii in acelasi fel. ""Reprezentantii patronatelor ne-au explicat ca la ora actuala exista in mediul de afaceri o stare de tensiune generata de perspectiva integrarii si ca exista trei categorii de firme. Unele asteapta fara emotii momentul 1 ianuarie 2007, altele au de facut unele investitii pentru a face fata concurentei, iar o a treia categorie este aceea care se va descurca cu greu in noile conditii. Cred ca trebuie sa ne gandim la solutii diferite pentru fiecare din aceste trei categorii"", a spus Chirovici. ""Noi nu am spus ca propunerea noastra este cea mai buna si cea mai profitabila, dar ea are intentia de a focaliza atentia asupra acestor lucruri, pentru a nu ne trezi in momentul integrarii ca ne gandim de unde sa stoarcem acesti bani, de la sanatate, de la educatie, sau va trebui sa marim unele taxe cum ar fi TVA"", a incheiat el. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al partidului, Bogdan Ciuca, a declarat ca PC nu va sustine motiunea de cenzura anuntata de PSD si PRM, negand existenta oricarei intelegeri intre conservatori si partidele din opozitie. ""Sustinem Guvernul actual si vom vota asa cum am votat la toate motiunile de cenzura care au fost promovate pana la aceasta ora, deci impotriva motiunii de cenzura"", a declarat Ciuca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.