Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) va transmite circa 1,3 milioane de instiintari proprietarilor de autovehicule care nu sunt inregistrati in bazele de date ale Comisiei de supraveghere a asigurarilor (CSA) si Registrului Auto Roman (RAR)
Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) va transmite circa 1,3 milioane de instiintari proprietarilor de autovehicule care nu sunt inregistrati in bazele de date ale Comisiei de supraveghere a asigurarilor (CSA) si Registrului Auto Roman (RAR) cu dovada incheierii de polite RCA si avizul de efectuare a inspectiei tehnice periodice.

""Destinatarul va fi informat ca nu figureaza in bazele de date ale CSA sau RAR si ca trebuie sa se adreseze acestor doua institutii pentru a-si lamuri situatia. De asemenea, va fi informat ca este pasibil de o amenda intre 3.000 si 5.000 de lei daca circula pe drumurile publice cu un autovehicul neasigurat"", a anuntat Andrei Crucean, director adjunct al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din MAI. Daca nu-si rezolva problema, celor instiintati le va fi suspendata inmatricularea masinii.
LEGISLATIE. Ministerul Integrarii Europene (MIE) vrea sa ceara Comisiei de supraveghere a asigurarilor (CSA) sa elimine prevederea conform careia proprietarii de autovehicule trebuie sa informeze in scris compania la care au incheiat polita de raspundere civila auto (RCA) cu 30 de zile inainte de expirarea politei, daca vor sa treaca la o alta firma de asigurari. ""Legislatia actuala blocheaza accesul altor societati de asigurare sa intre pe acest segment de piata, mai ales dupa momentul integrarii Romaniei in UE"", a declarat Adrian Ciocanea, secretar de stat in MIE. (Florina Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.