Eugen Nicolaescu (foto) si-a cerut scuze ieri, la Cluj, de la directorul Institutului Inimii, Radu Capalneanu, unul dintre sefii de spitale pe care i-a demis in decembrie anul trecut. Ministrul Sanatatii a declarat ca este cinstit sa recunoasca f
Eugen Nicolaescu (foto) si-a cerut scuze ieri, la Cluj, de la directorul Institutului Inimii, Radu Capalneanu, unul dintre sefii de spitale pe care i-a demis in decembrie anul trecut.

Ministrul Sanatatii a declarat ca este cinstit sa recunoasca faptul ca a gresit. Afirmatia a fost facuta in fata a zeci de medici ardeleni, la intalnirea cu directorii directiilor judetene de sanatate din Cluj, Bihor, Maramures, Satu-Mare, Salaj si Bistrita Nasaud, precum si cu directorii de spitale din aceste zone.
Mai mult, Nicolaescu a propus ca Radu Capalneanu sa faca parte din Comisia de transparenta a Ministerului Sanatatii. Medicul clujean a spus ca a acceptat si ca se simte onorat de aceasta propunere.
Dupa ce fusese demis la sfarsitul anului trecut, medicul Radu Capalneanu a atacat in instanta ordinul ministerial. In februarie 2006, instanta Curtii de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza, si clujeanul a redevenit directorul Institutului Inimii ""Nicolae Stancioiu"".
NEMULTUMIRI. La momentul demiterii, Capalneanu il acuza pe ministrul Nicolaescu ca a actionat ilegal in ceea ce priveste demiterea sa, iar ceea ce l-a deranjat cel mai tare a fost faptul ca a aflat de la televizor ca se afla pe lista neagra. Mai mult, el nu a primit nici o explicatie a masurii, in conditiile in care unitatea nu avea nici un fel de datorii, iar controlul trimis de minister nu a relevat nici o neregula grava.
""In urma verificarilor au lasat un proces-verbal de constatare, in care scria ca nu avem datorii si ca celelalte aspecte controlate de ei sunt in regula, inclusiv toti indicatorii de performanta"", declara Capalneanu in ianuarie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.