In salonul de spital, presedintele Basescu primeste vizite ale unor sefi de stat, este informat in legatura cu inundatiile si semneaza decrete.

Ieri-dimineata, pelerinajul la pacientul Basescu a inceput cu ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, aflat la Viena pentru Summitul ""UE - America Latina"", ca si premierul Tariceanu care nu isi facuse aparitia la spital. Au urmat presedintele PD, Emil Boc, si ministrul de Interne, Vasile Blaga, ambii cu buchete de flori. ""Presedintele e intr-o forma deplina. Salonul sau este un adevarat Cotroceni in miniatura, cu telefoane operative, legi de promulgat si informari din tara"", a declarat Boc extaziat. Potrivit acestuia, Basescu este permanent in legatura telefonica cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, si cu Olie Rehn, comisarul european pentru extindere. ""Conectat la zi"" ar fi si cu tot ceea ce se intampla in tara. De altfel, ministrul Blaga i-a facut o informare si despre inundatii, presedintele interesandu-se de situatia de la Rast. Seful statului a promulgat 14 legi si a trecut in rezerva trei generali SRI.
Desi medicii austrieci spuneau ca pacientul ar trebui sa ramana in spital doua-trei saptamani, liderul PD a acreditat ideea ca presedintele s-ar putea intoarce in tara saptamana viitoare.
VIZITE INALTE. Tot la spital a primit-o seful statului si pe presedinta Finlandei, Tarja Halonen, care ar fi trebuit sa soseaza la Bucuresti, in vizita oficiala, la inceputul acestei saptamani. Cu o zi in urma, Basescu a fost vizitat si de omologul austriac, Heinz Fischer, care s-a declarat impresionat de forma buna a presedintelui.
FAMILIA. Tot ieri erau asteptati la Viena si fiica cea mare a presedintelui, Ioana, impreuna cu sotul. Mama sefului statului a declarat pentru Infopro ca nu se poate duce la fiul sau pentru ca este si ea bolnava, insa fiul ei a sunat ca s-o linisteasca. ""Asteapta sa fie acasa curand, probabil in patru, cinci zile"", a spus Elena Basescu.

PRIMA ZI PE VERTICALA