Vremuri tulburi pentru Serviciul de Informatii Roman (SRI). Anchetati de procurori ai Parchetelui General, fosti ofiteri ai acestui serviciu secret au iesit la atac cu acuzatii grave la adresa mai multor fosti colegi si sefi ai SRI.
Acestia a
Vremuri tulburi pentru Serviciul de Informatii Roman (SRI). Anchetati de procurori ai Parchetelui General, fosti ofiteri ai acestui serviciu secret au iesit la atac cu acuzatii grave la adresa mai multor fosti colegi si sefi ai SRI.
Acestia au apelat insa la DNA pentru a face lumina. Scandalul la SRI va fi astfel transat de cele doua Parchete. URMARIT PENAL. Fostul ofiter SRI care l-a ""denuntat"" pe seful SRI, Radu Timofte (foto), la DNA, capitanul in rezerva Radu Adrian, fusese cu o zi in urma pus sub urmarire penala de Parchetul General, Sectia Parchetelor Militare (SPM). Atat el, cat si locotenent-colonelul Marius Soare, cadru activ al Sectiei Judetene de Informatii Prahova, sunt urmariti penal din data de 8 mai pentru comiterea mai multor infractiuni legate de protectia informatiilor clasificate. ACUZATII. A doua zi dupa inceperea urmaririi penale, pe masa Directiei Nationale Anticoruptie a aterizat plangerea intocmita de Radu Adrian, fost lucrator la SRI Prahova. El l-a acuzat pe seful SRI, Radu Timofte, de abuz in serviciu, abuz in serviciu contra intereselor publice si favorizarea infractorului, ""precum si de alte infractiuni ce vor fi constatate de catre organele de urmarire penala in motivele plangerii"". Lista celor ""turnati"" de fostul ofiter SRI Radu Adrian este lunga, printre acuzati numarandu-se si generalul Ovidiu Soare, seful Inspectoratului pentru Apararea Constitutiei din cadrul SRI, ori colonelul Sorin Cozma, seful UM 0146 Bucuresti, acuzat de abuz in serviciu, abuz in serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, falsuri in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals. Nu a scapat nici maiorul Mirel Cristian Obreja, fost sef al SRI Vaslui, actualmente seful Corpului de Control al directorului SRI, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata si insulta. Nu in ultimul rand, plangerea depusa de fostul ofiter din cadrul SRI Prahova are ca obiect Directia Juridica a SRI.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.