Femeile nu se mai joaca de-a zeita Venus, ci de-a Apollo si muschii lui Femeile au tanjit mereu sa fie ca barbatii. Asta am inteles. E verificat istoric si practic. Vezi bine, asa si-au castigat bietele dreptul la vot, dreptul la munca cinstita cu

Femeile nu se mai joaca de-a zeita Venus, ci de-a Apollo si muschii lui

Femeile au tanjit mereu sa fie ca barbatii. Asta am inteles. E verificat istoric si practic. Vezi bine, asa si-au castigat bietele dreptul la vot, dreptul la munca cinstita cu contract si concediu de odihna si alte drepturi de importanta mai mica, vizibilitate ceva mai atenuata si semnificatie neidentificata inca pentru sexul slab. Vai, ce discriminare: pentru sexul frumos, scuze. Dar vai, din nou discriminare. Pentru ca, pe cale de consecinta, barbatii ar fi sexul urat. Ceea ce nu e cazul. Cel putin nu mereu. In fine, pentru muieri.

VICEVERSA. Ei bine, si daca am inteles in ansamblu de ce au vrut sa voteze - ca sa le bage si pe ele cineva in seama - si sa munceasca - pentru ca sa nu le mai pice capu-n poala de plictis - , nu am identificat inca motivele pentru care barbatii nu si-au dorit niciodata sa fie femei. Caci daca femeile au vrut sa fie ca barbatii, pentru ca ele, micutele, nu faceau chestii pe care ei le faceau, ei bine, si in cazul vanjosilor virili e la fel. Nici ei nu fac ce face o femeie. De pilda, nu gatesc (cu mici exceptii si nici atunci nu-i bine, pentru ca devin obsedati de bucatarie si ii taie femeii accesul). Nu spala rufe, nu strang firimiturile dupa ce-nfuleca, nu intind rufe, nu-si cumpara ciorapi si chiloti noi, nu spala niciodata vasul de toaleta. Nu fac liste de cumparaturi, nu cos, nu toaca ingredientele pentru salata boeuf, nu freaca maioneza, nu curata pestii de solzi, nu-i sufla copilului nasul cand e mic si nu stie sa se igienizeze singur.

DIFERENTE. O alta necunoscuta care imi da dureri de cap isi are izvoarele tot in lupta asta permanenta dintre sexe. Adica de ce tin cate unele neaparat sa arate ca niste monstri, motiv pentru care se lucreaza la sala pana li se usuca cerul gurii, in vreme ce n-am vazut nici un heterosexual intreg la minte care sa-mbrace tutu-uri doar de fandoseala - adica fara sa faca o cariera de balerin, de exemplu. In fine, dilema care-ncununeaza cu succes toate celelalte framantari e urmatoarea: de ce nu ne limitam la a ne copia unii pe altii, femei si barbati, intre noi, si tinem cu tot dinadinsul sa ne punem si belciuge-n orificii, sa crape copitatele de ciuda? Ce, a vazut cineva vaca fardata sau bou cu diplomat? Probabil ca s-o fi vazut totusi...

ANUSKA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.