Retelele de computere ""zombie"" (infectate cu viermi si dirijate ulterior de la distanta de crackeri) sunt o amenintare din ce in mai mare in lumea internetului. Sunt folosite ca santaj pentru diverse business-uri online, ""inchiriate"" unor sp
Retelele de computere ""zombie"" (infectate cu viermi si dirijate ulterior de la distanta de crackeri) sunt o amenintare din ce in mai mare in lumea internetului.

Sunt folosite ca santaj pentru diverse business-uri online, ""inchiriate"" unor spammeri sau altor cyber-infractori etc. Cel mai recent caz, adus in fata justitiei, s-a incheiat cu o pedeapsa de aproape 5 ani de inchisoare pentru americanul de 21 de ani, Jeanson James.
ANCHETA. Potrivit unui raport al politiei, Jeanson isi crease o retea de mii de calculatoare zombie, inclusiv din anumite sectoare ale Departamentului american al Apararii.
AFACERI UNDERGROUND. Tanarul facea parte dintr-o mai vasta retea de hackeri, ""Botmaster Underground"", si a fost arestat anul trecut in luna noiembrie.
Computerele pe care le controla de la distanta au fost folosite pentru a insera materiale publicitare, pentru atacuri tip denial of service sau trimitere de spam.
Cat timp a folosit aceasta retea, a strans 60.000 de dolari, si-a cumparat un BMW de ultima generatie si o retea de servere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.