Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI), Virgil Magureanu, a fost audiat ieri de procurorii militari pentru a treia oara in dosarul mineriadei de la 13-15 iunie 1990.

El are calitatea de invinuit, fiind acuzat ca ar fi comis mai multe in-fractiuni, printre care cea mai grava este aceea de subminare a puterii de stat. Pana acum, fostul sef al SRI a dat procurorilor detalii legate de implicarea sa in incidentele de la Baneasa si de la unitatea din Turnu Magurele Ministerului de Interne, unde au fost retinute mai multe persoane. Procurorii militari ancheteaza contextul in care, intre 13 si 15 iunie 1990, in timpul evenimentelor din Bucuresti, au fost ucise sase persoane, alte cateva zeci au fost ranite, iar cladirile Politiei Capitalei si Ministerului de Interne, precum si sedii de partide si alte institutii importante ale statului au fost devastate.
LISTA. In dosar sunt cercetate in jur de 20 de persoane, printre care si Ion Iliescu. Tot ieri au fost audiati ca martori Ana Blandiana (foto) si Petre Mihai Bacanu. Cei doi au aratat cu degetul ca vinovati spre cei care erau la conducerea tarii in acea perioada. Ei au declarat ca in zilele mineriadei nu se aflau in tara, fiind plecati in Canada, la un congres al Academiei Romane, dar au povestit anchetatorilor ca au fost amenintati. Ba chiar li s-a transmis sa nu se mai intoarca in tara, pentru ca ar fi urmat sa fie arestati direct pe aeroport.