Un fost ofiter in cadrul SRI Prahova a depus ieri, la DNA, o plangere in care ii acuza pe seful SRI, Radu Timofte, si pe mai multi ofiteri din cadrul aceluiasi serviciu de implicare in actiuni de mare coruptie, avand legatura cu fostul sef al SRI Pra
Un fost ofiter in cadrul SRI Prahova a depus ieri, la DNA, o plangere in care ii acuza pe seful SRI, Radu Timofte, si pe mai multi ofiteri din cadrul aceluiasi serviciu de implicare in actiuni de mare coruptie, avand legatura cu fostul sef al SRI Prahova, col. (r) Corneliu Paltanea, arestat in anul 2005.

ACUZATII. Fostul ofiter Radu Adrian Ovidiu il acuza pe seful SRI de abuz in serviciu, abuz in serviciu contra intereselor publice si favorizarea infractorului, ""precum si de alte infractiuni ce vor fi constatate de catre organele de urmarire penala in motivele plangerii"". Ovidiu Soare, seful Inspectoratului pentru Apararea Constitutiei din cadrul SRI, este acuzat si el de aceleasi infractiuni. Printre cei impotriva carora fostul ofiter SRI Prahova a depus plangere la DNA se mai numara: colonelul Sorin Cozma, seful UM 0146 Bucuresti, maiorul Lucian Dumitrache, din cadrul UM 0146 Bucuresti, maiorul Marian Lepadat, seful Oficiului Juridic din cadrul UM 0146, si mr. Mirel Cristian Obreja, fost sef al SRI Vaslui. De asemenea, Radu Adrian ii acuza de mai multe infractiuni si pe alti ofiteri din cadrul SRI, fiind vorba despre actualul sef al SRI Prahova, colonelul Constantin Marin, colonelul Daniel Ciobanu, loctiitorul sefului SRI Prahova, maiorul Daniel Sarbu, sef al Biroului Personal din cadrul SRI Prahova, colonelul Daniel Savu, seful SRI Campina. Fostul ofiter din cadrul SRI Prahova a precizat ca cei mentionati ar fi contribuit, ""prin falsuri si abuzuri"", la trecerea ilegala a sa in rezerva.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.