Medicii de la Spitalul Allgemeines Krankenhaus din Viena (AKH) care l-au operat pe presedintele Traian Basescu au declarat ca interventia chirurgicala a decurs normal, nu au aparut complicatii si au incetat durerile. Operatia pentru eliminare

Medicii de la Spitalul Allgemeines Krankenhaus din Viena (AKH) care l-au operat pe presedintele Traian Basescu au declarat ca interventia chirurgicala a decurs normal, nu au aparut complicatii si au incetat durerile.

Operatia pentru eliminarea unei hernii de dimensiuni ""neobisnuite"" a fost realizata in clinica de neurochirurgie a Spitalului AKH, in noaptea de luni spre marti, de o echipa condusa de prof. dr. Engelbert Knosp, presedintele departamentului de neurochirurgie al spitalului. Echipa de anestezie a fost coordonata de prof. dr. Michael Zimpfer.
HERNIE NEOBISNUITA. Knosp a anuntat dupa operatie ca hernia a provocat ""probleme neurologice"", presedintele nemaiavand sensibilitate in partea inferioara a corpului, din cauza tasarii nervilor. Medicii austrieci au afirmat ca a fost o hernie de disc ""de o dimensiune neobisnuita, foarte diseminata, care nu se afla in locul obisnuit si atingea mai multi nervi"".
Ei considera ca Basescu ""va putea face cativa pasi pana la sfarsitul saptamanii"", dar va trebui sa urmeze un program de recuperare. ""Din punctul nostru de vedere, ne-am dori sa il mai tinem inca doua-trei saptamani"", a declarat profesorul Reihnard Krepler, medic-sef la AKH.
OPTIUNI. Un cuvant hotarator in decizia presedintelui de a se opera la Viena l-a avut doctorul Florin Exergian, neurochirurg, specialistul numarul unu in Romania in interventiile chirurgicale de hernie de disc. Presedintele avea de ales intre a fi operat la Bucuresti, ieri de dimineata, la Spitalul Bagdasar-Arseni, sau la Viena, in noaptea de luni spre marti. Conf. dr. Gheorghe Iana, medicul care i-a facut RMN-ul presedintelui Traian Basescu, a precizat ca simptomele s-au agravat luni, in jurul orei 18:00, impunandu-se interventia de urgenta. Desi pentru profesorul Florin Exergian hernia de disc este o operatie de rutina, totusi ieri seara, dupa o zi de interventii chirurgicale, a refuzat sa-si asume raspunderea de a-l opera pe presedinte. Knosp a mentionat ca a fost ales AKH deoarece spitalul dispune de ""toate echipamentele moderne"" si colaboreaza cu Spitalul Universitar din Bucuresti. Medicul austriac a mai spus ca a fost efectuata si o endoscopie.

NEPLACUT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.