Pensionari, sindicalisti din sistemul sanitar, educatie, dar si din energie, organizatiile de tineret si cele de femei, cu totul circa 14.000 de sindicalisti ai confederatiei CNSLR-Fratia s-au adunat ieri in jurul pranzului in Piata Constitutiei din
Pensionari, sindicalisti din sistemul sanitar, educatie, dar si din energie, organizatiile de tineret si cele de femei, cu totul circa 14.000 de sindicalisti ai confederatiei CNSLR-Fratia s-au adunat ieri in jurul pranzului in Piata Constitutiei din Capitala la un miting desfasurat sub sloganul ""Sa ne recastigam demnitatea"".

NEMULTUMIRI. Cu sepci rosii, galbene si albastre, oamenii veniti din intreaga tara cu microbuze au strigat de Ziua Europei ca ei nu vor sa fie saracii continentului, ci cetatenii ei. Imbracati in veste albastre si agitand baloane rosii, sindicalistii prezenti in fata sediului Parlamentului au cerut un salariu minim de 500 de euro pana in 2007, salarii la nivel european, locuri de munca mai multe si mai bine platite, majorarea pensiilor, corelarea veniturilor cu cresterea preturilor. ""Vrem sa fim cetatenii Europei, nu saracii Europei. Scaderea dramatica a nivelului de trai ne-a adus astazi aici, impreuna, pentru ca numai impreuna putem forta mana actualului Guvern sa ne indeplineasca revendicarile"", a declarat Marius Petcu, presedintele CNSLR-Fratia, in fata participantilor la protestul organizat de Ziua Europei.
LA O BERE! Unitate si demnitate au fost cuvintele de baza ale mitingului, desi dupa ce lumea s-a pus in miscare, unii au renuntat la demnitate, dar mai ales la unitate pentru o bere rece pe stradutele Capitalei. ""Da-i dracu pe astia!"", asa si-au indemnat cativa sindicalisti colegii care nu prea voiau sa se desprinda din sirul lung de la Casa Poporului pana la Unirea. Cei mai multi au ajuns insa, in jurul orei 16:30 in Piata Aviatorilor, punctul final al marsului. Cu salarii de 4-6 milioane de lei vechi, din care nu reusesc sa-si achite decat utilitatile, oamenii au scandat lozinci impotriva actualei guvernari, neincrezatori pe de alta parte in solutionarea solicitarilor. O delegatie de sindicalisti a depus la sediul Guvernului lista de revendicari. Urmatorul miting programat al sindicatelor va avea loc la 24 mai.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.