Un tribunal din Marea Britanie va hotari astazi daca Gary McKinnon, hackerul care a cotrobait prin computerele de la NASA si Pentagon, va fi extradat in SUA. Avocatii lui McKinnon spun ca acesta ar putea ajunge la inchisoarea de la Guantanamo. Gar
Un tribunal din Marea Britanie va hotari astazi daca Gary McKinnon, hackerul care a cotrobait prin computerele de la NASA si Pentagon, va fi extradat in SUA. Avocatii lui McKinnon spun ca acesta ar putea ajunge la inchisoarea de la Guantanamo.

Gary McKinnon este un britanic in varsta de 40 de ani, pasionat de OZN-uri si computere. In lumea hackerilor era cunoscut cu pseudonimul ""Solo"". In perioada 2001-2002 a cautat ""probe"" prin computerele unor institutii americane cu privire la atentatele de la World Trade Center, ceva care sa confirme ""teoria conspiratiei"": implicarea unor servicii de securitate americane in acele evenimente. In acelasi timp si-a continuat si cercetarile de pasionat UFO-log, rascolind computere de la NASA, Pentagon, baze militare navale etc. In 2002 a fost arestat de politia britanica, in urma unor plangeri venite din partea autoritatilor americane, dar a fost eliberat pe cautiune. Totusi, are interdictie la parasirea tarii sau la accesul la internet. Astazi, un tribunal britanic va hotari daca va fi extradat in Statele Unite pentru a fi judecat acolo. Conform avocatilor sai, daca e gasit vinovat, ar urma sa petreaca 70 de ani la inchisoare, la care se adauga plata sumei de 1,75 milioane de dolari. In plus, McKinnon ar putea sa fie dus la temuta Guantanamo Bay. Din aceste motive, mai multe organizatii britanice au demarat diverse actiuni de sprijinire a lui McKinnon, pentru a fi eliberat sau macar sa nu fie dus in SUA (http://freegary.org.uk/)
NU ERA SINGUR. Dupa arestarea sa, in 2002, McKinnon a acordat mai multe interviuri in care a povestit cate ceva despre ""plimbarile"" prin computerele de la NASA. Printre altele, spune ca a vazut documente despre baze si nave ""extraterestre"", precizand ca ar fi vorba doar de tehnologie ""secreta"" si nu de civilizatii de pe alte planete. Dar, atunci cand i s-a cerut sa dea nume ale bazelor sau ofiterilor care apareau in acele documente, McKinnon a spus ca in acea perioada consuma frecvent marijuana si nu isi mai aduce aminte. Pe de alta parte, hackerul a mai declarat ca nu era ""singur"" atunci cand cauta prin computere, hackeri de prin Danemarca, Italia, Germania, Turcia, Tailanda fiind prezenti mai tot timpul prin retelele respective.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.