Anuntul de privatizare a societatii Antibiotice Iasi se va face cel mai tarziu in luna septembrie. ""Societatea Antibiotice este capul de afis al planului nostru de privatizare pentru acest an. In cel mult o luna voi numi comisia de privatizare,
Anuntul de privatizare a societatii Antibiotice Iasi se va face cel mai tarziu in luna septembrie. ""Societatea Antibiotice este capul de afis al planului nostru de privatizare pentru acest an.

In cel mult o luna voi numi comisia de privatizare, iar in doua saptamani dupa primirea documentelor de privatizare vom da publicitatii anuntul de vanzare a pachetului de actiuni pe care-l detinem, de 53,1%. Sper ca acest lucru sa se intample in august, cel mai tarziu in septembrie"", a declarat Razvan Orasanu (foto), presedintele AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului). Antibiotice este unicul fabricant roman de substante active obtinute prin biosinteza, de antiinfectioase, precum si a intregii game de medicamente antituberculoza.
REZULTATE. Antibiotice Iasi mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 200 milioane RON, in crestere cu 22%, si pe atingerea unei cote de 3,5% din piata interna de medicamente, cu 0,3 procente mai mult decat in 2005. In acelasi timp, compania estimeaza un profit brut de 29,5 milioane RON, in crestere cu 24,4%. Compania are programate pentru 2006 investitii de 5,3 milioane de euro. AVAS doreste ca dividendele corespunzatoare anului trecut sa fie reinvestite in companie. Pe piata internationala are contracte de 7,2 milioane de dolari anual, exportand 35 de produse in 50 de tari, iar profitul net, din 2005, este de 5,6 milioane de euro. (Elena Stan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.