Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu , a semnat ieri ordinul prin care aproape intreaga conducere a Fondului Proprietatea a fost schimbata. Presedintele Nicolae Ivan si-a pierdut functia, inlocuit fiind cu Alexandru Paunescu, inspector in cadrul
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu , a semnat ieri ordinul prin care aproape intreaga conducere a Fondului Proprietatea a fost schimbata. Presedintele Nicolae Ivan si-a pierdut functia, inlocuit fiind cu Alexandru Paunescu, inspector in cadrul Directiei Supraveghere din BNR.
Patru din cei sase membri ai Consiliului de Supraveghere au fost si ei schimbati, in frunte cu consilierul prim-ministrului, Vlad Moisescu, si cu consilierul lui Vladescu insusi, Nicolae Rotileanu. Ceilalti doi demisi sunt Alexandru Cojocaru, presedintele Autoritatii pentru Achizitii Publice si fost consilier al lui Tariceanu, si Mihai Catuneanu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie. Si-au pastrat functiile Ingrid Zaarour, presedintele Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor, si Bogdan Iulian Hutuca, vicepresedintele ANAF. Noii membri ai Consiliului sunt Ciorcoda Silvia, Claudia Rosianu, Nicolae Dinca si Ioan Hidan, ultimul fiind fost administrator al Bancii Romane de Scont (BRS).
STRATEGIE. Decizia lui Vladescu a fost anuntata inca de acum o luna de premierul Tariceanu, care sustinea ca vrea sa dea ""mai multa greutate"" institutiei. In realitate, schimbarile de la ""Proprietatea"" sunt menite sa opreasca criticile presedintelui Basescu, ale Elenei Udrea sau, mai recent, ale lui Theodor Stolojan, legate de Fond, dar mai ales de numirea in Consiliu a unor apropiati ai premierului si acolitilor sai. Liberalii au recunoscut de altfel ca au intentionat chiar retragerea lui Moisescu si a celorlalti din Fond, pentru a nu mai putea fi atacati pe aceasta tema.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.