Lupta pentru cele mai bune piese din istoria topurilor internationale s-a dus intre Elvis si The Beatles

In septembrie 1968, Beatles-ii au ajuns la cea de-a 15-a piesa care a rupt topul pe pozitia unu, reusind sa-l egaleze pe Elvis Presley, care a tinut titlul ocupat inca din 1965. In 1969, piesa ""Get Back"" le-a adus celor de la The Beatles un nou record. Lupta a fost extrem de stransa, intrucat, in 1970, Elvis detinea pozitia fruntasa cu piesa ""The Wonder of You"" (cea de-a 16-a piesa de top), urmand ca, in 1977, dupa moartea sa, hitul ""Way Down"" sa fie din nou in top. Timp de 25 de ani, The Beatles si Elvis au concurat pentru titlul suprem. Nefericitul eveniment a facut insa ca legenda rocka€™na€™roll sa se opreasca la doar 17 hituri no. 1, in timp ce Beatles-ii detin un record de 21. In iunie 2002, DJ-ul olandez JXL s-a pus pe treaba si a remixat ""A Little Less Conversation"" din 1968, reusind sa-l readuca pe ""Rege"" inapoi in top, direct pe locul unu. Recordurile nu s-au oprit insa aici. Dupa aceasta piesa, in ianuarie 2005, a venit randul altui single, ""Jailhouse Rock"", care a intrat direct in topul Oficial Single Chart, urmand ca o luna mai tarziu Elvis s-o ""zdrobeasca"" pe artista RnB, Ciara, cu ""Ita€™s Now or Never"".

PUNCTAJE. La categoria recordurilor inregistrate de cantarete, Madonna se afla in top cu 11 singleuri, Kylie Minogue cu doar 7, iar Geri Halliwell a inregistrat 7 recorduri cu Spice Girls si 4 solo. Ca grup feminin, Spice Girls a obtinut 9 recorduri.
Doar cinci nume au reusit sa obtina 10 sau mai multe hituri
no. 1: Elvis Presley (21), The Beatles (17), Cliff Richard (14: sase hituri cu The Shadows, unul cu The Drifters si altul cu The Young Ones), Westlife (13, unul realizat in colaborare cu Mariah Carey) si 10 luni - si Geri Halliwell (11).

NEWS