Al 8-lea disc de studio si un nou label In anii a€™90, muzica made in Seattle era dominata de Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains si Soundgarden. Chiar daca MTV-ul s-a concentrat doar asupra grupului Nirvana, Pearl Jam si-a dobandit al

Al 8-lea disc de studio si un nou label

In anii a€™90, muzica made in Seattle era dominata de Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains si Soundgarden. Chiar daca MTV-ul s-a concentrat doar asupra grupului Nirvana, Pearl Jam si-a dobandit altfel notorietatea. Albumul de debut, ""Ten"" (1991), de referinta pentru rock-ul modern, s-a vandut in 9,4 milioane de exemplare numai in SUA. Cvintetul a crescut si a ajuns faimos pentru ca a refuzat compromisul, a preferat sa-si pastreze integritatea decat sa castige popularitatea ""maselor"".
Fara gir din partea cuiva, fara videoclipuri, cu
o ""atentie"" minima din partea mass-media, Eddie Vedder - super voce, Stone Grossard - chitara, Mike Mc Cready - chitara, Jeff Ament - bass si Matt Cameron - tobe au inregistrat albume experimentale, care nu erau pe gustul ""majoritatii"". Dar ii entuziasmau pe fanii formatiei, din ce in ce mai numerosi.

ROSKILDE 2000. Un punct de cotitura s-a produs in vara anului 2000, cand noua tineri au murit intr-o invalmaseala produsa la inceputul concertului Pearl Jam, ce marca finalul Festivalului Roskilde, din Danemarca. De atunci, grupul nu a mai cantat in Europa si trei ani mai tarziu a ""divortat"" de casa de discuri Epic. Noul album este intitulat Pearl Jam si marcheaza un nou inceput pentru Vedder & Co. Si mai mult, dupa concertul de la Londra (30 aprilie) formatia incepe in august primul turneu in Europa, dupa sase ani.

DISCURI PENTRU PLAYER


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.