Senatorul PD Marius Marinescu a ""recidivat"" ieri in a face circ in
Parlament si l-a alergat pe vicepremierul George Copos pe holurile Senatului pentru a-i
da un stegulet rosu.

Vicepremierul a venit la Comisia de abuzuri a Parlamentului pentru a fi audiat in legatura cu unele informatii aparute in presa, referitoare la afacerile grupului pe care Copos l-a condus inainte de a intra in politica. La finalul audierii, dupa ce l-a bombardat cu intrebari personale presarate cu atacuri, Marius Marinescu s-a indreptat spre locul pe care vicepremierul il ocupa pentru a-i da un stegulet rosu, ""asa cum a dat UE Romaniei, pentru coruptie"". Pentru ca George Copos s-a ridicat si a plecat, Marinescu a iesit dupa el.
""IA STEAGUa€™"". Dupa o serie de alergaturi pe holul Senatului, Marinescu l-a prins din urma pe Copos, l-a luat de dupa gat si a reusit
sa-i strecoare in buzunarul de la piept steguletul rosu. ""Domnule Gheorghe, ai fost utecist, ia, doma€™le, steguletul"". Copos i l-a inapoiat insa imediat, cu recomandarea ""sa-l porti dumneata la cravata"", si a plecat de langa el, cerand ""protectia"" presedintelui Comisiei de abuzuri, Rodica Stanoiu (PSD).
Dupa incident, Copos a marturisit ca ii este rusine de ce s-a intamplat. ""Noi, romanii, am luat de la romani circul si painea. Astazi facem doar circ si am uitat sa facem paine. Asistam la «marinescizarea» clasei politice, de aceea oamenii nu mai au incredere in politicieni si trebuie sa facem reforma clasei politice cat mai curand."" La randul sau, Marius Marinescu a spus ca el nu l-a alergat pe vicepremier, ""Copos a fugit asa cum fuge mereu de raspundere. Vreau sa-i dau un steag, dar nu stiu de ce fuge cand vede rosu, ca el a fost utecist, era obisnuit cu aceasta culoare, iar acum i se potriveste. Nu cred ca am facut eu circ in Senat, dansul trebuia sa faca de mult timp un pas inapoi"", a mai spus Marinescu.
""AI FOST CHELNER!"". Disputa dintre cei doi senatori a inceput inca din timpul audierii de la Comisia de abuzuri. Marius Marinescu l-a acuzat pe Copos ca ar pune piedici impotriva aderarii tarii la UE, ca este ""un al doilea Adrian Nastase al Romaniei"" cu care responsabilii europeni nu stiu ce sa faca. El a mai spus ca vicepremierul poate influenta DNA in cazul anchetei al carei subiect este, pentru ca DNA este subordonata Guvernului. In discutie a aparut subiectul Hotelul Athenee Palace, unde holdingul pe care l-a infiintat Copos detine un pachet de actiuni. ""Stiu ca ati lucrat ca si chelner la restaurantul Athenee Palace. Daca vreti, va reangajez"", i-a spus Copos lui Marinescu. ""Nu-i adevarat. E o minciuna. Am fost director la o intreprindere, iar meseria mea este inginer. Dumneavoastra ati fost picolo"", i-a replicat Marinescu lui Copos. Reprezentantii PC vor face o sesizare catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la neconcordanta dintre declaratia de avere si averea senatorului Marius Marinescu. Deputatul conservator Nicolae Popa a precizat ca Marinescu si-a trecut in declaratie doua terenuri intravilane, omitand sa treaca si vilele construite pe ele.

SE GANDESTE SA SE RETRAGA DIN POLITICA