Revenirea publica a lui Theodor Stolojan luni seara, intr-o editie speciala ""Marius Tuca Show"", a starnit un val de reactii potrivnice ale actualei conduceri a PNL, pe care fostul lider a pus-o ieri definitiv pe jar prin anuntul ca e gata sa prei

Revenirea publica a lui Theodor Stolojan luni seara, intr-o
editie speciala ""Marius Tuca Show"", a starnit un val de reactii potrivnice ale actualei conduceri a PNL, pe care fostul lider a pus-o ieri definitiv pe jar prin anuntul ca e gata sa preia sefia Guvernului. Glas au prins totodata si sustinatorii
lui Stolojan.

Theodor Stolojan a spart luni seara tacerea de aproape doi ani, exact in momentul in care pe scena politica se discuta scenariul inlaturarii lui Calin Popescu Tariceanu din fruntea Guvernului, numirea lui Stolojan si, in timp, realizarea fuziunii PNL-PD.
A lamurit pentru inceput retragerea sa din cursa prezidentiala pe fondul unei epuizari fizice si psihice, asigurand ca ea nu i-a fost ceruta niciodata de Traian Basescu. A lamurit apoi si felul in care a fost inlaturat de la conducerea PNL, dupa ce si-a delegat atributiile catre Tariceanu, fiind convocata o sedinta in care s-a propus o rezolutie prin care sa se renunte definitiv la functia sa. ""Nu am demisionat. Conform statutului, odata refacut, puteam sa imi reiau functia"", a explicat acesta. Stolojan a aratat ca nu a revenit in conducerea PNL constatand ca Tariceanu a preluat presedintia, dar si ca ""nu este dorit de grupul creat in jurul acestuia"".
REGRET. Iesirea din carapacea de la Cotroceni este determinata, spune consilierul prezidential, de ceea ce se intampla in Alianta, indepartarea PNL de proiectul fuziunii cu PD, dar si dezamagirea oferita de Calin Popescu Tariceanu, pe care Stolojan marturiseste ca regreta ca l-a desemnat sa-i preia atributiile. ""Cand l-am delegat am crezut ca dansul va continua ceea ce scria in programul politic al PNL despre reconstructia dreptei in jurul PNL, mergand pana la fuziunea PNL cu PD. Am mai crezut ca va continua politica de echilibru pe care eu am dus-o in PNL, insa dansul si-a format un grup... Acum va pot spune ca as fi preferat sa deleg pe altcineva"", a declarat Stolojan.
DECIZII IMPUSE. El a criticat modul in care Tariceanu conduce PNL, impunand deciziile grupului Patriciu. ""Eu nu am avut grupuri. Dl Tariceanu are un grup foarte restrans, care ia decizii si care pe urma sunt dezbatute poate, alteori sunt doar comunicate. Oamenii care au alte vederi sunt practic inlaturati din procesul decizional"", a sanctionat Stolojan pozitia conducerii PNL fata de Cristian Boureanu, Mona Musca si Raluca Turcan.
Nici prestatia lui Calin Popescu Tariceanu ca prim-ministru nu este vazuta cu ochi buni de Theodor Stolojan, acesta criticand aseara impozitarea diferita a veniturilor din capital, lipsa unei reforme a administratiei publice centrale, dar si prevederile legate de Fondul Proprietatea, tema des atacata si de presedintele Traian Basescu.
PLANURI. Stolojan a declarat ca acum intentioneaza sa creeze un ""curent de opinie in PNL"", care sa sustina fuziunea cu PD si, desi a declarat ca nu acesta este planul sau, nu exclude sa apara din acest proiect o noua constructie politica. ""Voi incerca sa lamuresc pe cat mai multi colegi ca acesta (n.r. - fuziunea) este drumul pe care trebuie sa mergem, si in nici un caz cum vor o serie de grupuri din PNL, ca partidul sa se intoarca la 10%-12% si sa devina un partid balama - un partid situat intre doua poluri, stanga si dreapta, un partid care tot timpul inchide jocuri si, sigur, unii isi rezolva interesele prin aceste negocieri de voturi"", a declarat Stolojan.

DISPUS SA FIE PREMIER


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.