Scandalul urias izbucnit saptamana trecuta in Italia a facut deja prima victima. Luni seara, presedintele Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Franco Carraro, si-a anuntat demisia din functie, ca urmare a publicarii transcrierilor unor convorbir

Scandalul urias izbucnit saptamana trecuta in Italia a facut deja prima victima.

Luni seara, presedintele Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Franco Carraro, si-a anuntat demisia din functie, ca urmare a publicarii transcrierilor unor convorbiri telefonice compromitatoare intre persoane din arbitraj si reprezentanti ai Clubului Juventus Torino.
ELIMINAT. Intr-un comunicat semnat de Carraro, acesta spune ca a luat decizia de a pleca, deoarece doreste ca angajatii federatiei sa poata lucra in liniste in perioada urmatoare: ""Angajamentele federatiei in urmatoarele luni sunt numeroase si este nevoie de responsabili federali care sa lucreze la capacitate maxima"". Dupa cate se pare, Carraro a luat decizia de a demisiona in urma unei serii de intrevederi cu secretarul general al Comitetului Olimpic Italian, Gianni Petrucci. In varsta de 66 de ani, Carraro a preluat sefia FIGC la 28 decembrie 2001. El este primul cap cazut dupa izbucnirea scandalului din fotbalul italian, ca urmare a publicarii in urma cu o saptamana a transcrierilor unor conversatii telefonice inregistrate in 2004, la ordinul Justitiei.

INFLUENTA. Scoasa la lumina, complicitatea dintre directorul general al lui Juventus Torino, Luciano Moggi, si Pierluigi Pairetto, un responsabil al Comisiei de Arbitri a FIGC, care s-a ocupat timp de sase sezoane de delegarea arbitrilor, s-a dovedit a fi o veritabila caracatita. Conform inregistrarilor facute de Parchet, intr-o discutie datand din 2004, Luciano Moggi i-a solicitat lui Pairetto sa delege arbitri alesi de el pentru meciurile amicale cu Messina si AC Milan, iar acesta ii raspunde ca totul este deja aranjat.

ANCHETA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.