Din ciclul ""Doaaaaamne fereste!"", astazi va prezentam o gagica blonda cu rare calitati actoricesti, pe care am vazut-o accidental in timp ce-mi cautam emisiunile mele de intelectuali. Sper din toata inima mea de copil ca aceasta fata blonda e blond
Din ciclul ""Doaaaaamne fereste!"", astazi va prezentam o gagica blonda cu rare calitati actoricesti, pe care am vazut-o accidental in timp ce-mi cautam emisiunile mele de intelectuali. Sper din toata inima mea de copil ca aceasta fata blonda e blonda doar in cap, nu si la suflet. Stiti dumneavoastra emisiunile acelea in care trebuie sa ghicesti un cuvant ca sa-ti dea niste bani si nimeni nu suna si, daca suna, nu ghiceste? Ei, despre fata de la ora douaspe de pe Prima vreau sa va vorbesc.
Am gasit-o incremenita pe ecran, privindu-ma ca un ofiter SS, ca mi s-a facut si frica de ea. Brusc am simtit nevoia sa-mi indrept spatele. Am clipit des si am crezut ca ma pocneste, crezand ca fac misto de ea. ""Cuvant"", a tipat ea si lumea toata a inghitit in sec, animalele s-au ascuns prin tufisuri, norii s-au facut mici-mici si copiii s-au dat dupa fustele ingrozite ale mamelor... aaa... dupa fustele mamelor ingrozite... aaa... dupa ingrozitele mame cu fuste pe ele.
""Cuvant""! Ha! ""La ce cuvinte cu «c» va ganditi acum?"", ne invita la un efort de creativitate domnisoara. M-am grabit si
i-am raspuns (in gand, ca sa nu m-auda, un cuvant). Nu era cuvantul acela, mai ales pentru ca era prea evident ca toata lumea se gandeste la el. ""Clitoris"", am incercat iar, victorioasa, dar privirea fetei m-a asezat inapoi in banca: ""Stai jos, esti proasta, nu stii nimic! Vino maine cu tac-tu tuns la zero si cu unghiile taiate din carne"".
Examene picate unul dupa altul. Facuta stana de piatra in fata televizorului, natia romana incerca ieri, pe la amiaza, sa desluseasca incalcitele taine ale lexicului. Cine n-avea dictionar s-a dus sa-si cumpere, iar cine avea era oricum prea terorizat ca sa se miste din fata televizorului. Hipnotizata de privirea de terorist, natia romana clacase in fata evidentei: nu stia cuvantul cu ""c"", iar cat despre bani... cine se mai gandea la ei?
Ma intreb daca aceasta fata isi constientizeaza potentialul de actrita. Ma intreb daca nu cumva se gandeste sa dea la teatru, sectia ""SS"". Ma intreb daca nu cumva face pregatiri cu vreun actor de anvergura si, intre timp, se exerseaza pe noi la televizor. ""Cuvant""! Indexul drept ridicat ca un bat, inspre cvasiinfinitul lexical. ""Cuvant""! Cuvantul cu ""c"", acel cuvant care incepe cu ""c"", domnilor si doamnelor, acel cuvant pentru care zece bancnote zac inutil pe panoul din stanga fetei, strigand disperate dupa ajutorul dumneavoastra. ""Sunt ze-ce-banc-no-te. Ze-ce"", adauga acuzator. Pai, sa vedem acuma cuvinte cu ""c"": ""congestionat"", ""confuzie"", ""confabulatie"", ""corigent"", ""corcitura"", ""cosoroaba"", ""cosmofotogrametrie"", ""con tigo"", ""con migo"", ""calmate, cica, por favor"", ""largate imediatamente de mi casa"", ""cromozom nefericit"", ""cioara infometata"", ""clisma"", ""clisa"", ""clipoceala"", ""cistectomie"", ""ciomag"", ne vedem dupa publicitate!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.