Comisia internationala de ancheta asupra Canalului Bistroe a fost ieri pe Bratul Chilia din Delta Dunarii, zona care ar urma sa devina canal navigabil de mare adancime.
Sositi in Romania luni, specialistii europeni au vrut sa verifice la fata
Comisia internationala de ancheta asupra Canalului Bistroe a fost ieri pe Bratul Chilia din Delta Dunarii, zona care ar urma sa devina canal navigabil de mare adancime.
Sositi in Romania luni, specialistii europeni au vrut sa verifice la fata locului impactul pe care proiectul ucrainean il are asupra Rezervatiei Biosferei. Saptamana viitoare, delegatia va fi prezenta in partea ucraineana a Deltei, iar in luna iunie va fi prezentat raportul final al comisiei, care se asteapta a fi unul negativ in ceea ce priveste proiectul. La Tulcea, expertii straini au discutat subiectul Bistroe cu directorul executiv al ARBDD, Grigore Baboianu, si cu directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare ""Delta Dunarii"", Romulus Stiuca. DISCUTII. Reuniti in baza conventiei de la Espoo, membrii comisiei de ancheta au discutat luni la Bucuresti cu oficiali romani si organizatii nonguvernamentale, precum WWF sau Societatea Ornitologica Romana. Comisia de ancheta este condusa de olandezul Joost Terwindt si il are in componenta ca reprezentant al Romaniei pe Mircea Staras, de la Institutul ""Delta Dunarii"". Conventia Espoo - privind impactul de mediu in plan transfrontalier - a fost sesizata de partea romana in anul 2004, dupa ce Ucraina a anuntat inceperea lucrarilor la Canalul Bistroe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.