Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au prezentat materialul de urmarire penala senatorului Serban Mihailescu, cercetat sub acuzatii de coruptie. Pe punctul de a fi trimis in judecata, parlamentarul spune ca este decis sa-si demonstreze nevi
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au prezentat materialul de urmarire penala senatorului Serban Mihailescu, cercetat sub acuzatii de coruptie. Pe punctul de a fi trimis in judecata, parlamentarul spune ca este decis sa-si demonstreze nevinovatia in fata judecatorilor.

Seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a anuntat saptamana trecuta in conferinta de presa ca procurorii din subordine au finalizat doua anchete importante privindu-i pe senatorul PSD Serban Mihailescu si pe fostul deputat Gheorghe Savu. Oficialul nu a spus insa si care sunt solutiile dispuse in cele doua dosare. Surse judiciare au precizat pentru Jurnalul National ca este exclus un verdict de genul SUP (scoatere de sub urmarire penala).
APARARE. Cert este ca fostul sef al Secretariatului General al Guvernului, Serban Mihailescu, se afla, potrivit surselor noastre, la un pas de trimiterea in judecata. Informatia ne-a fost confimata ieri chiar de senator. ""S-a terminat urmarirea penala. Procurorii mi-au prezentat saptamana trecuta rezultatele cercetarilor, un volum. Nu mi-au dat scoatere de sub urmarire penala. Eu am sustinut tot timpul ca sunt nevinovat si imi mentin aceasta pozitie. Se pare ca nu i-am convins insa pe anchetatorii DNA. Nu fac comentarii la adresa justitiei, dar imi voi folosi toate drepturile pe care legea mi le confera. Ma voi apara in fata instantei de judecata"", ne-a declarat ieri senatorul Serban Mihailescu. Instanta competenta in acest caz este Inalta Curte de Casatie si Justitie.
ACUZATII. Pe urmele lui Adrian Nastase, senatorul Serban Mihailescu a intrat sub tirul procurorilor anticoruptie la data de 8 martie a.c., iar prima lui intalnire cu anchetatorii a avut loc 12 zile mai tarziu. Fost sef al Secretariatului General al Guvernului Nastase si fost vicepresedinte PSD, Mihailescu a fost invinuit oficial de anchetatorii DNA pentru infractiuni asimilate faptelor de coruptie. Potrivit comunicatului institutiei din acea vreme, el si-ar fi folosit influenta data de functia politica pentru a obtine, in folos propriu, 11 arme de vanatoare in valoare de peste 250 de milioane de lei vechi. ""Nu am vazut nici o arma, nu am luat, nu am dat. Nu am avut niciodata. Nu am nici un fel de cunostinta despre o asemenea tranzactie. Nu am recunoscut nimic din acest denunt facut din inchisoare de Pavalache"", ne-a declarat senatorul, la 20 martie, imediat dupa prima lui vizita la DNA.
DE LA ""CRAP"". Procurorii au ajuns la ""Micki"" de la ""crapul"" Fanel Pavalache, fostul sau consilier personal, condamnat la inchisoare pentru coruptie in legatura cu Banca Internationala a Religiilor. Potrivit anchetatorilor, Mihailescu ar fi obtinut armele in primavara anului 2002 de la Pavalache. Procurorii sustin ca el a fost ajutat de Marin Bucur, presedintele Asociatiei de Vanatoare ""Cerbul Bucuresti"". Urmarirea penala impotriva celor doi a fost inceputa la 15 martie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.