Dupa inundatiile care au lovit cea mai mare parte a sudului tarii, o alta napasta se abate acum asupra romanilor: alunecarile de teren. Judetul cel mai afectat este Gorjul. In localitatea Rosia de Amaradia, autoritatile locale estimeaza ca pagu
Dupa inundatiile care au lovit cea mai mare parte a sudului tarii, o alta napasta se abate acum asupra romanilor: alunecarile de teren. Judetul cel mai afectat este Gorjul.


In localitatea Rosia de Amaradia, autoritatile locale estimeaza ca pagubele produse se ridica la aproximativ 9 milioane de euro, in conditiile in care peste 180 de case s-au prabusit, iar alte 120 de gospodarii sunt afectate. Sosit in localitate ieri la pranz, vicepremierul Gheorghe Pogea, a fost informat asupra acestor pagube, care includ si infrastructura si utilitatile locale. Vicepremierului Pogea i s-a adus la cunostinta si faptul ca Primaria din Targu Carbunesti pune la dispozitie localnicilor din Rosia de Amaradia 30 de hectare de teren, pentru case. In prezent, circa doua sute de localnici evacuati din case locuiesc in corturi si locuinte modulare puse la dispozitie de autoritati si amplasate la marginea satului Seciurile, iar alte cateva sute de persoane au mers la rude.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.