In timp ce PNL lupta la scena deschisa impotriva ""comunistului"" Basescu si unui PD pus sa faca guvernare cu PSD, democratii joaca scena stabilitatii politice, intr-un razboi psihologic generat de vechiul scenariu al numirii lui Theodor Stolojan in

In timp ce PNL lupta la scena deschisa impotriva ""comunistului"" Basescu si unui PD pus sa faca guvernare cu PSD, democratii joaca scena stabilitatii politice, intr-un razboi psihologic generat de vechiul scenariu al numirii lui Theodor Stolojan in fruntea Executivului.

Conducerea Partidului Democrat a iesit ieri la rampa pentru a raspunde acuzatiilor cu care PNL a bombardat in week-end. Presedintele Emil Boc, presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintele Liviu Negoita s-au prezentat in conferinta de presa care a succedat sedinta saptamanala a Biroului Permanent pentru a spune... ""No comment"". Fie ca a fost vorba de colaborarea secreta cu PSD, de amenintarea schimbarii din functie a premierului Tariceanu sau de referirea personala la Emil Boc vazut drept ""o caricatura de activist UTC-PCR"", toate acuzatiile PNL au primit acelasi raspuns. ""Vrem stabilitate politica"", si-au justificat liderii PD strategia. ""PD nu va intra in nici un joc pentru a nu crea o criza de natura sa afecteze stabilitatea politica a tarii si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana"", a citit Boc ""rezolutia"" BPN, aratand ca PD se va concentra pe problemele ce tin de integrarea in UE, de gestionarea inundatiilor si nu de ""jocuri politice"". Vasile Blaga a aratat ca PD a interzis prin programul politic orice apropiere de PSD. Intrebat ce ar aduce liniste in Alianta si stabilitate politica in Romania, Boc a raspuns scurt: ""Maturitatea"".
AVOCATII LUI BASESCU. Nu la fel au stat lucrurile cu afirmatiile pe care liberalii le-au facut in privinta presedintelui Traian Basescu. Liderii PD au sustinut practic conferinta de presa pentru a arata ca seful statului nu este un comunist, asa cum l-a caracterizat Ludovic Orban. ""Atat noi ca partid, cat si presedintele Romaniei, ne respectam angajamentele asumate in fata opiniei publice. Daca cineva s-a indepartat de la agenda pe care am stabilit-o impreuna, aceasta problema o au colegii nostri de la PNL"", a sustinut Liviu Negoita, aratand ca Basescu a fost cel care a transferat 1,3 milioane de dosare catre CNSAS, a declasificat arhivele Dunarea si Pactului de la Varsovia si a infiintat o comisie prezidentiala pentru condamnarea comunismului.
In privinta casei din Strada Mihaileanu, liderii PD au refuzat sa spuna daca gestul lui Basescu a fost unul moral, aratand insa ca povestea in cauza a facut obiectul unei anchete care ""a demonstrat pe deplin legalitatea ei"".

SCHIMBAREA LUI TARICEANU


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.