In timp ce PNL lupta la scena deschisa impotriva ""comunistului"" Basescu si unui PD pus sa faca guvernare cu PSD, democratii joaca scena stabilitatii politice, intr-un razboi psihologic generat de vechiul scenariu al numirii lui Theodor Stolojan in fruntea Executivului.

Conducerea Partidului Democrat a iesit ieri la rampa pentru a raspunde acuzatiilor cu care PNL a bombardat in week-end. Presedintele Emil Boc, presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintele Liviu Negoita s-au prezentat in conferinta de presa care a succedat sedinta saptamanala a Biroului Permanent pentru a spune... ""No comment"". Fie ca a fost vorba de colaborarea secreta cu PSD, de amenintarea schimbarii din functie a premierului Tariceanu sau de referirea personala la Emil Boc vazut drept ""o caricatura de activist UTC-PCR"", toate acuzatiile PNL au primit acelasi raspuns. ""Vrem stabilitate politica"", si-au justificat liderii PD strategia. ""PD nu va intra in nici un joc pentru a nu crea o criza de natura sa afecteze stabilitatea politica a tarii si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana"", a citit Boc ""rezolutia"" BPN, aratand ca PD se va concentra pe problemele ce tin de integrarea in UE, de gestionarea inundatiilor si nu de ""jocuri politice"". Vasile Blaga a aratat ca PD a interzis prin programul politic orice apropiere de PSD. Intrebat ce ar aduce liniste in Alianta si stabilitate politica in Romania, Boc a raspuns scurt: ""Maturitatea"".
AVOCATII LUI BASESCU. Nu la fel au stat lucrurile cu afirmatiile pe care liberalii le-au facut in privinta presedintelui Traian Basescu. Liderii PD au sustinut practic conferinta de presa pentru a arata ca seful statului nu este un comunist, asa cum l-a caracterizat Ludovic Orban. ""Atat noi ca partid, cat si presedintele Romaniei, ne respectam angajamentele asumate in fata opiniei publice. Daca cineva s-a indepartat de la agenda pe care am stabilit-o impreuna, aceasta problema o au colegii nostri de la PNL"", a sustinut Liviu Negoita, aratand ca Basescu a fost cel care a transferat 1,3 milioane de dosare catre CNSAS, a declasificat arhivele Dunarea si Pactului de la Varsovia si a infiintat o comisie prezidentiala pentru condamnarea comunismului.
In privinta casei din Strada Mihaileanu, liderii PD au refuzat sa spuna daca gestul lui Basescu a fost unul moral, aratand insa ca povestea in cauza a facut obiectul unei anchete care ""a demonstrat pe deplin legalitatea ei"".

SCHIMBAREA LUI TARICEANU