Pana la anul, brailenii dorm linistiti! Cei noua jurati ai Festivalului international de muzica usoara ""George Grigoriu"" i-au desemnat pe castigatorii celei de-a doua editii. Festivalul de muzica usoara ""George Grigoriu"" s-a desfasurat su
Pana la anul, brailenii dorm linistiti! Cei noua jurati ai Festivalului international de muzica usoara ""George Grigoriu"" i-au desemnat pe
castigatorii celei
de-a doua editii.


Festivalul de muzica usoara ""George Grigoriu"" s-a desfasurat sub auspicii triste: ""supararea"" apelor si spectrul gripei aviare, care i-a indepartat pe participantii din Italia. In plus, nici locul de desfasurare, nici notorietatea nu-l favorizau, fiind tocmai la Braila si aflandu-se abia la a doua editie.
IMPECABIL. Si totusi, el a avut loc, si nu doar asa, ca sa fie! A fost chiar un festival adevarat si un model de seriozitate si organizare. Am mai putea adauga, la capitolul concluzii, ca a fost un pariu castigat, o demonstratie ca se poate si asa, adica impecabil. Premiile s-au dat pe bune, iar valoarea lor n-a fost catusi de putin simbolica. Sa vedem care a fost judecata ""completului"" format din Anton Suteu, Temistocle Popa, Horia Moculescu, Costin Nicolae, Andreea Andrei, Andrei Kerestely, Titus Andrei, Lucian Macedon si Niculina Moisescu. Lucia Dumitrescu (interpreta care l-a amenintat pe Ionel Tudor cu procesul), Loredana Cavasdan si Constantin Nitulescu au primit mentiuni - in valoare de 300 de dolari fiecare. Premiul acordat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - 400 de dolari"" - i-a revenit Alinei Dinca. Medalia de bronz (care valoreaza 700 de dolari) a fost adjudecata chiar de un brailean, care a participat pentru prima oara la un concurs - George Ion Tudor. Medalia de argint (1.300 de dolari) a primit-o Iulia Claudia Dumitrache din Pitesti. Coronita de aur (2.000 de dolari)
i-a fost repartizata lui Vlad Mirita, care era sa fie descalificat, pentru ca n-a mai stat la Gala de premiere. Porunca de la Consiliul Judetean Braila: concurentul care lipseste de la seara cea mare nu mai pupa premiu! Totusi, pe jurati nu i-a lasat inima sa-i ia lui Mirita coronita care-i fusese acordata. Mai ales ca interpretul a lipsit motivat: trebuia sa ajunga la Opera din Bucuresti, unde activeaza cu succes.
CHETA. Ei, acum e acum! Cine va pleca din Braila cu marele trofeu - un Volkswagen Golf?! Cine altcineva decat cea mai buna din concurs: Nicoleta Floroni (castigatoarea locului II la Interpretare la ""Mamaia"" de anul trecut). Daca presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, n-ar fi facut cheta sa stranga 80 de milioane de lei vechi (pentru impozit), Floroni n-ar fi putut sa-si ia masina acasa. Parintii castigatoarei au vrut chiar sa ia bani de la camatari ca sa nu piarda premiul. Din fericire, n-a mai fost nevoie.
RECITALURI. Revenind la premii, premianti si juriu, nu mai putem adauga decat atat: buna judecata! Dar sa nu uitam sa-i mentionam totusi si pe seniorii scenei care au evoluat la ""George Grigoriu"" in recital: Mirabela Dauer, Madalina Manole, Fuego - care, cu aceasta ocazie, a apucat sa cante si el cu o orchestra, nu numai cu negativ - si Angela Similea.
Invitatii la Festivalul ""Tataia"" de la malul Dunarii - titlu pe merit castigat - au fost castigatorii de anul trecut: Elena Mandru, Ioana Trasca, Alin Vaduva, Dragos Chircu si Vlad Constantin. Juniorii au demonstrat ca n-au fost degeaba premiati la prima editie. ""Profi"", jos palaria!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.