Tevatura fara precedent in legatura cu operatia de hernie de disc a presedintelui Traian Basescu. Initial, un grup de neurochirurgi romani urmau sa opereze pacientul, in noaptea de luni spre marti, la Spitalul Universitar. Ministrul Nicolaescu a dat totul peste cap si a propus o noua comisie, alegan-du-se varianta Viena.

Presedintele Traian Basescu a ales o clinica din Viena pentru operatia de hernie de disc. O solutie de ultima ora, luata pe ultima suta de metri, in regim de urgenta.
Ieri, in jurul orei 17:00, Sorin Oprescu spunea ca presedintele Traian Basescu este o urgenta medicala. Ca se afla la Spitalul Elias si ca in jurul orei 21:00 urma sa fie supus unei noi evaluari. Sorin Oprescu a anuntat la conferinta de presa ca profesorii Vlad Ciurea, conf. dr. Dan Voinescu si conf. dr. Gabriel Iacob il vor opera pe Traian Basescu, in noaptea de luni spre marti, la Spitalul Universitar.
O NOUA COMISIE. Nu se stie care au fost motivele care l-au determinat pe Eugen Nicolaescu ca, in jurul orei 21:00, sa dea tot scenariul peste cap. Ministrul Eugen Nicolaescu l-a vizitat pe Traian Basescu la Spitalul Elias si declara ca: ""Am convenit cu presedintele Traian Basescu sa infiintam o comisie care sa il examineze"". Potrivit ministrului, din noua comisie faceau parte academicianul Constantin Popa - neurolog, directorul Institutului de Boli Cerebro-Vasculare, doctor Florin Eduard Exergian, seful sectiei neurochirurgie la Spitalul Bagdasar-Arseni si doctorul Vasile Ciubotaru, sef de sectie neurochirurgie la acelasi spital. ""Putem lua in calcul si varianta operarii in strainatate, insa nu as vrea sa ma pronunt inaintea medicilor care se vor aduna aici"", spunea presei Eugen Nicolaescu.
Declaratia lui Eugen Nicolaescu venea la scurt timp dupa ce Sorin Oprescu facea cunoscut presei ca presedintelui Traian Basescu i s-au prezentat variantele si ca el ar fi optat pentru a fi operat in tara, de medici romani. In sprijinul acestei solutii este si informatia potrivit careia medicii romani s-au consultat cu colegii lor neurochirurgi de la Viena si ca acestia au fost de acord cu solutia chirurgicala.
VARIANTELE. La iesirea din Spitalul Elias, in jurul orei 22:00, Nicolascu declara: ""Comisia de sanatate a MS a evaluat starea de sanatate a presedintelui si
s-a decis ca presedintele trebuie sa se opereze foarte repede. Presedintele va fi cel care va decide locul unde va merge. El are doua solutii: sa se opereze in strainatate sau in Romania. Am incercat sa gasim o echipa de medici care sa faca operatia in aceasa noapte in Romania sau in strainatate"".
Si Traian Basescu a optat pentru varianta: operatie la Viena. Intr-un comunicat al Presedintiei, sosit la redactie in jurul orei 22:45, se confirma ca Traian Basescu se opereaza de hernie de disc la Viena. El a fost transportat cu o aeronava speciala, la o clinica de specialitate din Viena pentru a fi operat.

ALTI PRESEDINTI OPERATI