Comisia Europeana a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, reluarea importurilor de carne si preparate din carne de pasare din Romania. TERMEN. Decizia va intra in vigoare in circa doua saptamani, dupa publicarea in Jurnalul Oficial al UE. Rel
Comisia Europeana a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, reluarea importurilor de carne si preparate din carne de pasare din Romania.

TERMEN. Decizia va intra in vigoare in circa doua saptamani, dupa publicarea in Jurnalul Oficial al UE. Reluarea exporturilor ar putea fi insa dificila, deoarece producatorii interni au iesit practic din piata, iar restabilirea vechilor contacte nu va fi usor de realizat, crede Gheorghe Antochi, presedintele Agricola Bacau, principalul exportator autohton. UE a suspendat, in octombrie 2005, importurile de carne si preparate din carne de pasare netratate termic din Romania, dupa aparitia primelor focare de gripa aviara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.