Faimosul caz Zambaccian s-a mutat pe coasta Sardiniei. Aici, procurorii italieni se pregatesc sa faca o vizita de lucru la luxoasa proprietate a fostului premier, care deja tipa ca din gura de sarpe ca este persecutat. Demisia premierului itali
Faimosul caz Zambaccian s-a mutat pe
coasta Sardiniei. Aici, procurorii italieni se pregatesc sa faca o vizita de lucru la luxoasa proprietate a fostului premier, care deja tipa ca din gura de sarpe ca este persecutat.


Demisia premierului italian Silvio Berlusconi inca este ""calda"", dar problemele au si inceput sa apara pentru controversatul politician italian. Autoritatile din Sardinia ii fac azi o vizita la Villa Certosa, luxoasa resedinta in care si-a gazduit, de-a lungul anilor, o seama de prieteni cu functii importante in guvernele lumii. Procurorii vor sa inspecteze cu atentie fiecare metru patrat al proprietatii lui Berlusconi, mai ales extravagantele imbunatatiri aduse de acesta. Amfiteatrul grec de unde i-a recitat poeme premierului britanic Tony Blair, sera cu cactusi unde l-a poftit pe presedintele rus, Vladimir Putin, vor fi analizate cu atentie, dar cercetarea autoritatilor va avea in prim-plan cea mai recenta gaselnita a lui Berlu. Este vorba despre un deal artificial de unde coasta Sardiniei se vede in toata splendoarea ei.
""IMI VOR RAUL!"". Fostul premier a anuntat, zilele trecute, ca ii va confrunta personal pe inspectorii care vor veni sa faca verificarile. ""Sunt persecutat. E simplu"", a strigat miliardarul italian, care crede ca in spatele intregii operatiuni se afla opozantii sai de stanga, iesiti victoriosi in alegerile de luna trecuta. ""Am muncit enorm aici. Am cheltuit o groaza de bani, am creat un loc minunat, dar achetatorii acestia razbunatori ai stangii vin sa verifice daca nu cumva am importat in mod ilegal iarba de pe peluza"", s-a plans Berlusconi in fata sustinatorilor sai din Napoli.
Nici vorba de asa ceva, sustin autoritatile din Sardinia. Potrivit acestora, exista semne de intrebare cu privire la legalitatea imbunatatirilor facute de premier pe proprietatea sa. Problema este ca regiunea este zona protejata, iar dealul artificial al lui Berlu ar putea ameninta echilibrul topografic al coastei, scrie publicatia The Observer.
IMBUNATATIRI. Vila Certosa ii apartine lui Berlusconi din 1977, cand a fost cumparata prin una dintre firmele sale. Fostului premier ii place sa se laude nu doar cu cele 27 de camere ale proprietatii sale, ci si cu cascadele artificiale, cactusii, amfiteatrul, tunelul si liftul special construite pentru oaspetii scumpi la vedere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.