Napastuitii din corturile de pe Dealul Boierului nu se plang ca masuratorile pentru satul-oglinda se taraganeaza. Prima lor grija este sa puna mana pe ajutoare. Multi dintre ei sunt sariti de pe liste si se iau la harta cu ""bogatii"" din casele ra

Napastuitii din corturile de pe Dealul Boierului nu se plang ca masuratorile pentru satul-oglinda se taraganeaza. Prima lor grija este sa puna mana pe ajutoare. Multi dintre ei sunt sariti de pe liste si
se iau la harta cu ""bogatii"" din casele ramase in picioare, care ajung sa ia primii paturi, galeti si detergent.

Un tanar sinistrat, cu defect de vorbire, se revolta: ""N-am patura in cort. M-am dus sa iau una de la oamenii de pe Soseaua Ghidiciului si mi-a dat un roman cu ligheanul in cap, ca de ce ma bag acolo? Am nevasta gravida, sta sa nasca. Cu ce ne acoperim noaptea?"". ""Tiganii si rudarii nu sunt pusi pe liste la bani si la ajutoare. Daca sunt vreo zece dintre noi care au primit ceva"", se plange un rrom adapostit sub o folie de nailon.
Impartirea ajutoarelor pentru sinistratii rasteni a fost ordonata in doua puncte-cheie: in tabara cu corturi, unde oamenii stau la mana militarilor care vin cu camioanele incarcate, si in curtea Primariei din sat, unde intaietate au rastenii ramasi la casele lor. Tensiunile cresc insa intre sateni cum crestea pana nu demult nivelul Dunarii. O parte din oamenii de la corturi se plange ca nu prinde nimic din incarcatura camioanelor. Iar cand merg sa-si incerce norocul la Primarie, ""romanii bogati, cu tractoare, combine"" si cu casele abia atinse de ape, ii fugaresc imediat: ""Ce mai vreti, nu ati luat destul la corturi?"".

MASURATORI UITATE. Sambata dimineata era asteptata in tabara comisia judeteana responsabila cu trasarea strazilor pentru satul-oglinda. A sosit doar arhitectul-sef, cu harta cadastrala in geanta. Restul echipei s-a lasat asteptata pana azi.

IMPARTEALA. Oamenii primesc lighene, paturi si galeti


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.