Conservatorii au demarat consultarile cu mediul de afaceri privind introducerea unei taxe de 3% pe profitul companiilor, din care ar urma sa se suporte costurile integrarii europene. Propunerea Partidului Conservator (PC) de introducere a taxei d

Conservatorii au demarat consultarile cu mediul de afaceri privind introducerea unei taxe de 3% pe profitul companiilor, din care ar urma sa se suporte costurile integrarii europene.

Propunerea Partidului Conservator (PC) de introducere a taxei de 3% pe profitul firmelor se bazeaza pe necesitatea gasirii unei solutii corecte pentru strangerea a circa 1,5 miliarde de euro, suma necesara pentru cofinantarea proiectelor comunitare si contributia Romaniei la bugetul Uniunii Europene.
""Se pare ca decizia vizavi de integrare va fi pozitiva si ca din ianuarie 2007 vom fi membri ai UE. Se pune intrebarea de unde vom lua banii pentru contributie si pentru cofinantarea programelor comunitare?"", a spus conservatorul Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. El a explicat ca banii necesari vor fi luati fie din veniturile bugetare comune, care vor trebui majorate prin cresterea accizelor sau a TVA, fie din introducerea unei taxe, cum este cea propusa de conservatori.
SOCIAL. ""Daca cele 1,5 miliarde de euro vor fi platite de la oala comuna, adica de la buget, toti cetatenii tarii, bogati sau saraci, vor plati in egala masura"", a opinat Chirovici. Mecanismul este simplu, pentru ca banii sa fie adunati va trebui sa fie marite TVA sau accizele, majorare care se va regasi in fiecare lucru cumparat de romani. ""Propunerea conservatorilor trebuie inteleasa ca o actiune de solidaritate cu o populatie care este saracita in urma tranzitiei prelungite"", a declarat senatorul PC Silvia Ciornei. In opinia conservatorilor, masura lor este morala, avand in vedere ca, dupa integrare, cele mai mari oportunitati le vor avea tot oamenii de afaceri, oamenii care calatoresc, cei care-si pot permite sa se bucure de o Europa globalizata.

SOLUTIE. Ciornei spune ca firmele vor beneficia de masuri compensatorii


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.