Premiile in valoare de 20.000 de dolari, calitatea superioara a concurentilor (cantitatea fiind direct proportionala) si organizarea impecabila au facut din Festivalul ""George Grigoriu"" (aflat doar la a doua editie!!!) un fel de ""Tataia"" de la ma

Premiile in valoare de 20.000 de dolari, calitatea superioara a concurentilor (cantitatea fiind direct proportionala) si organizarea impecabila au facut din Festivalul ""George Grigoriu"" (aflat doar la a doua editie!!!) un fel de ""Tataia"" de la malul Dunarii.

Si inca ce ""Tataie""! Tanar si frumos, gata sa infrunte toate festivalurile (serioase) din Romania. Consiliul Judetean Braila a demonstrat ca se poate face un festival de muzica usoara la standarde europene cu un buget de peste 1 miliard de lei, cu sponsorizari si cu o echipa care a functionat ca un ceas elvetian. Special pentru ""George Grigoriu"" (5-7 mai), acelasi consiliu judetean a cumparat un pian Yamaha, in valoare de aproximativ 1 miliard si jumatate de lei, si opt lumini inteligente, 20.000 de euro. Investitii, nu gluma, pentru un festival de muzica usoara care inca de la a doua editie se vrea a fi international!
CARE PE CARE. 25 de concurenti (cinci din Republica Moldova si Serbia) au fost jurizati de Titus Andrei, Anton Suteu, Temistocle Popa, Horia Moculescu, Costin Nicolae, Andreea Andrei, Andrei Kerestely, Niculina Moisescu, Lucian Macedon. Si la aceasta editie, Big Band-ul Radio, cu dirijorul Ionel Tudor in frunte, le-a oferit concurentilor sansa de a fi acompaniati de o orchestra cu cei mai buni instrumentisti din Romania: Sorin Romanescu - chitara, Vlad Popescu - baterie, Dan Ionita - saxofon, Marian Georgescu - chitara, Eugen Tegu - chitara bass.
Marele trofeu - un Volkswagen Golf - i-a ademenit pe foarte multi interpreti in devenire, dar si pe Vlad Mirita - castigatorul Premiului I la Interpretare de la Festivalul ""Mamaia"" din 2002 - si pe Nicoleta Floroni - castigatoarea Premiului II la Interpretare de la ""Mamaia"" de anul trecut. Surpriza cea mai mare
ne-a oferit-o Lucia Dumitrescu, junioara pe care Laurentiu Cazan a luat-o ca backing vocal la faza nationala pentru Eurovision. Desi este inca o anonima in lumea muzicii, toata Braila o cunoaste pe Lucia Dumitrescu. Nu pentru voce, ci pentru scandal: nu a satisfacut-o orchestratia facuta de Ionel Tudor. Incredibil, dar solista l-a amenintat pe maestru ca-l va da in judecata. Pana la judecata de maine sau de poimaine, Ionel Tudor a fost dirijorul, iar Lucia Dumitrescu interpreta care viseaza la marele trofeu ""George Grigoriu""! Vise placute, Lucico! Poate te trezesti c-un premiu in brate!

NOTA 10


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.