Farmaciilor li se vor aloca fonduri pentru medicamentele compensate si gratuite in functie de lungimea cozilor, adica de numarul de persoane care vin cu asemenea retete. Ministerul Sanatatii (MS) a apelat la aceasta solutie in speranta ca va temp
Farmaciilor li se vor aloca fonduri pentru medicamentele compensate si gratuite in functie de lungimea cozilor, adica de numarul de persoane care vin cu asemenea retete.

Ministerul Sanatatii (MS) a apelat la aceasta solutie in speranta ca va tempera nemultumirea pacientilor, care in aceste zile au luat cu asalt farmaciile pentru a-si procura medicamentele. Desi MS si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au anuntat suplimentarea fondurilor, totusi in majoritatea farmaciilor din judetele Suceava, Vaslui, Bihor, Timis etc., multi pacienti nu si-au putut procura medicamentele. Dar MS si CNAS considera ca doar mutarea acestui plafon de la farmacie la medicul de familie va putea stopa criza. Deocamdata majoritatea medicilor de familie respinge aceasta solutie, pe motiv ca nu face decat sa mute cozile din fata farmaciilor la usa cabinetelor medicale. Ministrul Nicolaescu a mai anuntat ca se va modifica actuala lista a compensatelor si gratuitelor. (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.