Doctorul George Mincu, medic primar ORL-ist la Clinica ORL a Spitalului ""Sfanta Maria"", ne semnaleaza ca exista metode nedureroase si rapide de indepartare a dopului de ceara din urechi. Mai modern, un fel de aspiratoare, renuntandu-se la spala
Doctorul George Mincu, medic primar ORL-ist la Clinica ORL a Spitalului ""Sfanta Maria"", ne semnaleaza ca exista metode nedureroase si rapide de indepartare a dopului de ceara din urechi.

Mai modern, un fel de aspiratoare, renuntandu-se la spalarea cu jet puternic de apa. O alta greseala pe care oamenii o fac adesea este sa-si curete prea des si prea energic canalul auditiv cu betisoarele prevazute cu vata in varf. In canalul auditiv exista un puf fin, niste cili ce se misca in aceeasi directie si precum un covor rulant elimina secretiile si murdariile printr-un proces natural. Daca zgandarim prea mult cu betisoarele cu vata canalul auditiv distrugem acesti cili cu rol in curatirea naturala, ba mai mult impingem secretiile spre timpan. Ca sa nu mai amintim ca neatentia face ca betisoarele cu vata sa intre prea adanc si sa perforeze timpanul. E de mentionat ca ORL-istii recomanda ca spalarea in ureche in canalul auditiv sa se faca doar cu apa si nu cu sapun pentru ca sapunul poate crea prin ramanerea lui acolo un mediu favorabil dezvoltarii unor ciuperci.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.