Incheierea unui ""acord tehnic"" cu PRM va fi discutata azi in Biroul Permanent al PSD, luandu-se in calcul insa si posibilitatea ca acest acord sa ramana doar unul verbal, fara sa se mai ajunga si la o formalizare in scris a intelegerii.

Cat despre prevederile concrete ale acestui acord, nici acestea nu sunt inca stabilite, a declarat ieri senatorul PSD George Cristian Maior, sarcina revenindu-i tot forului de conducere al partidului. Ceea ce se stie insa clar, conform declaratiilor lui Maior, este ca in nici un caz nu se poate vorbi de preliminariile unei aliante sau colaborari politice de amploare cu PRM, ci este vorba de o colaborare in plan parlamentar, a carei principala menire este sustinerea motiunii de cenzura pe care PSD o va depune pana la sfarsitul acestei sesiuni a Legislativului. Aceasta idee a fost sustinuta si de Ion Iliescu, el subliniind ca o astfel de conclucrare parlamentara intre cele doua partide a existat dintotdeauna. Precedentul care a dus ideea necesitatii stabilirii clare a unei sustineri reciproce PSD-PRM este situatia creata la alegerea presedintelui Camerei Deputatilor, cand PRM a sustinut candidatul puterii.
Pe de alta parte, secretarul general adjunct al PC, Codin Stefanescu, a declarat pentru Mediafax ca mai multi membri PSD ar putea parasi partidul in perioada urmatoare pentru a trece la Partidul Conservator, din cauza protocolului cu PRM. Refuzand sa precizeze numele social-democratilor care contesta intelegerea facuta cu PRM, Stefanescu a spus ca in ultimele zile a primit mai multe telefoane mai ales de la membrii tineri ai PSD, nemultumiti de hotararea luata. (Aniela Nine)