Este adevarat ca, atunci cand vad o fusta scurta, barbatii isi pierd capul? Raspunsul este DA, cu majuscule. Sa fi inceput, timid, arta de a ""minimaliza"" imbracamintea de pe timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial? Oarecum. Pe atunci
Este adevarat ca, atunci cand vad o fusta scurta, barbatii isi pierd capul? Raspunsul este DA, cu majuscule.


Sa fi inceput, timid, arta de a ""minimaliza"" imbracamintea de pe timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial? Oarecum. Pe atunci era o lipsa acuta de materiale. Hainele devenisera mai simple, razboiul impunand adoptarea unei linii practice, chiar masculinizate in moda feminina. Dupa razboi, lumea a devenit expansiva: talie ingusta, fusta larga... In anii a€™70, tineretul si-a impus gustul, astfel incat perioada va fi vesnic asociata cu fusta mini.
STUDIU. Obiectul de vestimentatie cel mai popular, dar si cel mai acuzat de indecenta. Fusta mini a fost desemnata, in 2005, simbolul feminitatii, intr-un studiu realizat de cercetatorii britanici, pe un esantion de 3.500 de cumpa-ratori europeni. A castigat detasat in optiunile celor intervievati, fie ei barbati sau femei. Femeile au raspuns ca fusta mini este la moda oricand si ca poate fi purtata cu succes oriunde. Barbatii au recunoscut ca se uita mai curand dupa o femeie imbracata in fusta mini decat dupa una in pantaloni.
""TATAL"". Cei intervievati au considerat ca stilul anilor a€™80 era dezastruos din punct de vedere al modei. Cei de peste 40 de ani recunosc insa ca ar purta si astazi anumite haine pe care le aveau atunci. Cert este ca mini va fi mereu atractiv, indiferent ca va fi purtat la o intalnire de afaceri, ca tinuta sport sau la o cina romantica.
Fusta scurta a fost pentru prima data prezentata pe podium de un francez, Andre Courreges. Era prin anii a€˜70 si francezul era considerat un inovator. Interesant este ca designerul fascinat de combinatia alb-negru si considerat ""tatal"" fustei scurte si-a inceput cariera ca... inginer. Cu timpul, fusta scurta s-a regasit, in variate culori si combinatii, in diverse colectii de moda. In topul preferintelor se numara, pe locul doi, jeansii, urmati de rochiile de seara scurte, negre, cizmele cowboy, pantofii cu platforma, treningul si trench-ul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.