De la moda masculina la bijuterii, ceasuri si parfumuri sau mobilier si decoratiuni interioare, piata luxului din Romania ""traieste"" doar din
distributie.

Chiar daca vorbim si de celelalte segmente ale industriei de lux precum moda masculina, cea pentru copii, bijuterii, ceasuri, parfumerie sau decoratiuni interioare, in Romania pentru moment ""la putere"" sunt doar firme care fac distributie.
Astfel, pe segmentul de moda masculina avem branduri ca Pal Zileri (distribuitor exclusiv de tip multi-brand, ceea ce inseamna ca firma care importa si distribuie brandul Pal Zileri mai are in portofoliu si alte branduri), Ermenegildo Zegna (distribuitor exclusiv de tip multi-brand), Canali (distribuitor exclusiv de tip mono-brand), Daniel Hechter (franchiza mono-brand), Lorenzini (distribuitor exclusiv multi-brand), Valentino RED (distribuitor al liniei a doua a companiei multi-brand), Trussardi (distribuitor multi-brand) si Scabal (distribuitor exclusiv).
CEASURI SI BIJUTERII. Segmentul de ceasuri si bijuterii de lux este cel mai bine reprezentat, astfel toate marile branduri de ceasuri de lux din lume, mai putin Patek Philippe, sunt pe piata in acest moment. Ultima aparitie fiind supercunoscutul brand Rolex. La capitolul bijuterii exista Piaget (distribuitor exclusiv de tip multi-brand), Bvlgari, Damiani, Chopard, Breguet (distribuitor exclusiv multi-brand). Cele mai multe ""intrari"" pe piata insa au fost pe segmentul de decoratiuni interioare si mobilier. Astfel, au aparut tot prin sistemul de distributie: Versace tiles - faianta si gresie distributie exclusiva multi-brand, Minotti (distribuitor exclusiv multi-brand), Poltrona Frau (franchiza), Rovere Mobili, Area Studio Design, Rosenthal (distribuitori exclusivi multi-brand), Christian Lacroix Home (distribuitor exclusiv multi-brand), Bvlgari Home (distribuitor exclusiv multi-brand), Waterford, Denby si Casa Armani.